Antena Meniu Search
x

Bătaie pe locurile unde copiii pot fi supravegheați pe perioada vacanței. Înscrierile, pe site-ul Primăriei Capitalei şi la Opera Comică

Bătaie pe locurile în care pot fi lăsaţi copiii în perioada vacanţei. Părinţii care nu pot sta cu ei acasă vor avea la dispoziţie 5 centre în Bucureşti în care copiii pot face activităţi, cât timp ei sunt la muncă. Sunt 1.200 de locuri în total, iar înscrierile se fac pe site-ul Primăriei Capitalei şi la Opera Comică, până pe 11 aprilie. Principiul este clasic: primul venit, primul servit!

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 09:05

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Părinți: Cred că este o idee bună pentru părinții care au copii micuți, care nu pot rămâne singuri acasă.

Părinți: Ar trebui să asigure un program care să acopere programul de lucru al părinților și cu locuri mai multe.

Mulţi părinţi au nevoie de ajutor în perioada vacanţei, la care nu se aşteptau şi pentru care nu erau pregătiţi. Cinci centre vor fi amenajate pentru copiii care n-au cu cine sta acasă. La Opera Comică pentru copii au fost pregătite deja 8 săli pentru 200 de elevi. Copiii vor fi împărţiţi în două serii: prima, de la ora 8 la ora 12, iar cea de-a doua de la ora 13 la ora 17.

Părinţii care au copii mai mici de 12 ani trebuie să se grăbească.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Criteriile sunt fie familii monoparentale cu părinte care trebuie să meargă la serviciu, fie familie cu doi părinți, în care ambii trebuie să meargă la serviciu.

Multe familii se încadrează, aşa că nu toate solicitările vor avea succes.

Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii: Deja a venit o familie care a cerut informaţii despre cum trebuie să facă pentru a se înscrie aici. Sunt sigură că numărul de copii ce trebuie să intre în acest proiect ar fi depăşit cu mult ceea ce putem noi să oferim.

Părinte: Probabil că sunt mulţi părinţi care nu au cu cine să lase copiii aşa de mult timp. Eu nu m-am aşteptat să aibă o lună de pauză.

Nici părinţii, nici elevii.

Copil: Se putea și mai scurtă, dat fiind faptul că o să ne ia puțin și din vară și cred că era mai bine pentru că probabil o să uităm tot până revenim la școală.

Elevii vor fi organizaţi în grupe mici şi vor fi supravegheaţi în permanenţă.

Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii: Avem labirintul, unde se desfăşoară deja activităţi, doi este scena căsuţa din copaci. Avem aventura park puţin mai în spate.

Centrele vor fi deschise în perioada 12-23 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bătaie pe locurile unde copiii pot fi supravegheați pe perioada vacanței. Înscrierile, pe site-ul Primăriei Capitalei şi la Opera Comică