Antena Meniu Search
x

Bătaia de la Ruginoasa nu a avut loc, pentru al optulea an consecutiv

Remiză la Ruginoasa, pentru al optulea an consecutiv! Tradiţionala bătaie dintre mascații din Deal şi cei din Vale s-a transformat într-un mare spectacol de urături. La paradă au participat şi forţele de ordine, care s-au asigurat că tinerii războinici nu ajung din nou la violenţe.

de Redactia Observator

la 31.12.2019, 22:27

Vezi și

Remiză la Ruginoasa, pentru al optulea an consecutiv! Tradiţionala bătaie dintre mascații din Deal şi cei din Vale s-a transformat într-un mare spectacol de urături. La paradă au participat şi forţele de ordine, care s-au asigurat că tinerii războinici nu ajung din nou la violenţe, după ce în trecut ritualul a făcut mai multe victime.

Abia ce răsărea soarele peste comuna Ruginoasa din judetul Iași, când zeci de localnici cu măști tradiţionale erau gata să plece la urat. Nu oricum, ci înarmaţi cu bâte, pentru a alunga spiritele rele într-o bătaie generală.

Un obicei domolit însă de forţele de ordine în ultimii ani, după ce un tânăr a murit şi mai mulţi oameni au fost grav răniţi în timpul unui ritual. De atunci, sute de jandarmi merg cu colindul alături de localnici, pe uliţele satului, pentru a împiedica orice violenţă.

Supărați că nu au fost lăsați să se bată, trei din cele șase cete nu au mai vrut să meargă să colinde și la primărie. Totuși, edilul din localitate nu s-a supărat.

Lupta de la Ruginoasa, o tradiţie veche de sute de ani, se transformă aşadar în. Pacea de la Ruginoasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bătaia de la Ruginoasa nu a avut loc, pentru al optulea an consecutiv