Antena Meniu Search
x

Bătălie pentru un şezlong pe litoral, în cel mai aglomerat weekend la mare

Să te trezeşti în vacanţă mai devreme decât în zilele lucrătoare pare absurd. Însă nu şi dacă vrei să prinzi un şezlong liber la mare, pe un litoral sufocat de un sfert de milion de turişti.

Vezi și

Să te trezeşti în vacanţă mai devreme decât în zilele lucrătoare pare absurd. Însă nu şi dacă vrei să prinzi un şezlong liber la mare, pe un litoral sufocat de un sfert de milion de turişti. Cursa începe de la răsăritul soarelui, iar cine găseşte un loc privilegiat lângă valuri încearcă să îl păstreze toată ziua. Dorinţele turiştilor înseamnă afaceri de milioane de euro pentru administratorii plajelor.

În două-trei ore de la răsăritul soarelui, nu mai ai loc să te aşezi pe nisip. Valurile de turişti se strecoară printre şezlonguri, pe două sensuri, ca pe autostradă. O coloană spre apă, alta spre uscat. 

La răsărit începe goana după şezlongurile cu vedere liberă la mare. Primul rând, lângă valuri, e pentru cei harnici. 

După ora de briză, aerosoli şi alergare pentru sănătate sau pentru o bucată liberă de nisip, vine o nouă grijă. Cum îţi păstrezi locul privilegiat la soare toată ziua. Altfel, faci plajă pe unde apuci. 

Ca să nu ajungi de râsul prietenilor, şezlongul câştigat dimineaţa poate ţine loc de pat la prânz sau spre seară. Cu o condiţie: să fie permanent la umbră. Relaxarea pe şezlongul din plastic sau de lemn costă între 30 şi 50 de lei.  Dacă preferi confortul unui baldachin, plăteşti 200 de lei. 

Nisipul din staţiunea Mamaia s-a transformat în cea mai profitabilă afacere de pe litoralul românesc. Milioane de euro câştigă administratorii plajelor într-o singură vară. Sunt 250 de mii de turişti acum pe litoral. Familii care vor lăsa la hoteluri, restaurante sau terase economiile de vacanţă. Dar, oricât de plină de griji ar fi pentru părinţi o zi aglomerată pe plajă, în vârful sezonului estival, marea îşi câştigă, de fiecare dată, prieteni pe viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Bătălie pentru un şezlong pe litoral, în cel mai aglomerat weekend la mare