Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bătrână salvată din calea apelor, la Aninoasa. Inundațiile fac prăpăd în Hunedoara (Video)

Este dezastru în Hunedoara, după ce apele râului Jiul de Vest au ieșit din matcă, din cauza precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.06.2020 , 13:46

  • Sute de persoane evacuate din calea inundațiilor, după ce Jiul de Vest a ieșit din matcă.
  • O bătrână a fost salvată de pompieri din calea apelor, la Aninoasa.

Populația din Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-ALERT de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi.

Azi dimineață, în zona Aninoasa Jiul a depășit cota de atenție.

Zeci de gospodării sunt acum sub ape, mulți dintre localnici pierzând agoniseala de o viață.

Bătrână salvată din calea apelor, la Aninoasa. Inundațiile fac prăpăd în Hunedoara
Vezi și

Imaginile surprinse în Aninoasa sunt teribile, cea mai săracă zonă din Valea Jiului fiind, practic, sub ape. O bătrână aflată în pericol, după ce apa i-a inundat gospodăria, a fost salvată de pompieri din calea apelor.

Potrivit ISU Hunedoara, 270 de persoane din Lupeni, Uricani şi Aninoasa au fost evacuate în zona Valea de Brazi-Câmpu lui Neag, din Valea Jiului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zona s-a aflat sub Cod roșu de inundații până la ora 12.00.

Cod portocaliu de ploi în județul Hunedoara

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de ploi, valabil în mai multe zone din județul Hunedoara, până la ora 11.00.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de munte și localitățile Vulcan, Lupeni, Uricani, Hațeg, Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Baru, Sălașu de Sus, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, General Berthelot din județul Hunedoara.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula 20-30 l/mp, după ce în ultimele 4 - 6 ore s-au cumulat în zonă cantități de apă de 40-60 l/mp.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Bătrână salvată din calea apelor, la Aninoasa. Inundațiile fac prăpăd în Hunedoara (Video)