Antena Meniu Search
x

Bebeluş de peste 5 kilograme, adus pe lume la Iaşi. Mămica, o tânără care suferă de obezitate grad III, a născut băieţelul prin cezariană

Naştere "cu greutate" la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, acolo unde o mămică în vârstă de 30 de ani a născut prin cezariană un băieţel care cântăreşte peste 5 kilograme. Intervenţia medicilor a fost una cu un grad ridicat de dificultate, pentru că tânăra suferă de obezitate grad III.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.08.2021, 11:07

Bebeluş de peste 5 kilograme, adus pe lume la Iaşi. Mămica, o tânără care suferă de obezitate grad III, a născut băieţelul prin cezariană - Arhiva / imagine ilustrativă

Tânăra din Iaşi a fost internată la Maternitatea "Elena Doamna" în urmă cu cinci zile, pe 13 august mai precis. Femeia trecuse prin trei naşteri. Toţi trei copiii au fost aduşi pe lume natural, dintre aceştia greutatea cea mai mare la naştere fiind de 4.050 grame.

În momentul internării, medicii ieşieni spun că tânăra prezenta hipertensiune arterială, având "obezitate grad III, respectiv greutatea de 140 kg".

Bebeluşul a cântărit 5.150 de grame la naştere şi este sănătos

Potrivit specialiştilor, intervenţia medicală a fost una deosebită, în urma căreia gravida a născut prin cezariană un băiețel de 5.150 grame, "care a primit scor Apgar 9".

"Precizăm că în literatura de specialitate este menționat faptul că o greutate de peste 4500 grame la naștere apare în mai puțin de 1,5% din nașteri. Întreaga echipa medicală felicita familia și se bucură că atât mama, cât și copilul au o evoluție pozitivă", se mai arată în comunicatul Spitalului de Obstetrică - Ginecologie "Elena Doamna".

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Clara Mihociu -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bebeluş de peste 5 kilograme, adus pe lume la Iaşi. Mămica, o tânără care suferă de obezitate grad III, a născut băieţelul prin cezariană