Antena Meniu Search
x

Bebeluş din Botoşani, găsit aproape înghețat, înfometat și plin de purici. "Copilul era în şoc hipotermic şi plin de insecte!"

După ce, marţi, la spitalul din Botoşani a fost adus în stare critică un bebeluş de 3 luni, malnutrit şi deshidratat, un alt caz de neglijenţă în îngrijirea unui nou-născut este semnalat de presa botoşăneană.

După ce, marţi, la spitalul din Botoşani a fost adus în stare critică un bebeluş de 3 luni, malnutrit şi deshidratat, un alt caz de neglijenţă în îngrijirea unui nou-născut este semnalat de presa botoşăneană.

Este vorba despre un bebeluş tot de 3 luni, care a fost adus la Secția Pediatrie a Spitalului Județean aproape în șoc hipotermic și nealimentat.

Micuțul provine dintr-o familie cu probleme, din satul Blândești, mama fiind consumatoare de băuturi alcoolice, iar tatăl având ordin de restricție. 

O altă familie de botoşăneni vrut să-i ajute pe cei trei copii ai cuplului, însă aceştia au rămas șocați ce au văzut la casa acestora și au sesizat imediat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

"Colegii mei de la Complexul de Servicii l-au dus pe copil la spital pentru că l-au găsit în casă în condiții de nedescris. Era aproape înghețat, flămând, slăbit și cu suspiciune de purici, de păduchi. Familia mai are un copil în vârstă de 10 ani și un altul de 18 ani.

Cel de 18 ani avea, chipurile, grijă de ceilalți mai mici. Mama era plecată la tăiat porcul, nu se știe care și tata are ordin de restricție, deci nu are voie să se apropie de locuință. Pe noi ne-a sesizat o familie care a vrut să ajute familia și când au văzut situația ne-a sesizat și am mers", a declarat pentru presa locală Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoșani.

Marți a fost dus la spital un alt bebeluș de trei luni, nealimentat și deshidratat, iar la începutul lunii un băieţel de 3 săptămâni a decedat

Bebeluş mort la 3 săptămâni de la naştere

Acesta este al treilea caz de neglijenţă în îngrijirea unui bebeluş, în Botoşani, în ultima lună. 

Marți a fost dus la spital un alt bebeluș de trei luni, nealimentat și deshidratat, iar la începutul lunii un băieţel de 3 săptămâni a decedat.

Nou-născutul scăzuse foarte mult în greutate și părea neîngrijit când a fost adus la spital. 

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza morții micuțului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bebeluş din Botoşani, găsit aproape înghețat, înfometat și plin de purici. "Copilul era în şoc hipotermic şi plin de insecte!"