Antena Meniu Search
x

Video Reacția Patriarhiei în cazul bebelușului mort după slujba de botez: Un laic nu poate decide cum administrează preotul tainele Bisericii 

Un bebeluș de doar șase săptămâni a murit, la Suceava, după ce a fost botezat. Copilul a fost scufundat de preot în cristelniţă şi, la scurt timp după ce a fost scos din apă, nu a mai putut să respire.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 01.02.2021, 14:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bunica lui şi-ar fi dat seama, aşa că, la faţa locului, a fost chemat imediat un echipaj SMURD. Deşi nou-născutul a primit primul ajutor şi a fost dus de urgenţă la spital, starea lui s-a degradat şi în cursul dimineţii a murit.

Totul s-a petrecut la o biserică din cartierul sucevean Zamca, Bebelușul a fost scufundat în cristelniță, deși după ultimele protocoale în vigoare, nou-născuții trebuie doar udați pe cap. La câteva minute după ce a fost scos, cei din familie și-au dat seama că ceva este în neregulă cu bebelușul. 

Prin urmaree au apelat 112, iar medicul de pe ambulanță a reușit să-l resusciteze apoi l-a transferat la spitalul județean de Urgență din Suceava, unde a fost internat la Terapie Intensivă. În această dimineață, însă, bebelușul a decedat. 

Polițiștii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă și vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat.

Protopopul din oraș spune că preotul respectiv avea experiență și nu-și poate explica cum s-a întâmplat acest lucru. 

Vasile Bănescu, Patriarhia Română: Această modalitate practicată corect exclude orice fel de accident în Taina Botezului care se oficiază de 2.000 de ani. Nu este vorba despre botez în sine, ci de posibile circumstanțe neprevăzute legate fie de copilaș, de starea lui ultrafragilă, fie de neaplicarea corectă a acestei tehnici de botezare. Preotul decide, într-adevăr, dacă îl afundă pe copilaș sau îl botează prin scufundare parțială în apa din cristelniță turnându-i pe cap cu căușul palmei, apă, de trei ori, în numele sfintei Treimi. Un laic nu poate decide cum administrează preotul tainele Botezului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacția Patriarhiei în cazul bebelușului mort după slujba de botez: Un laic nu poate decide cum administrează preotul tainele Bisericii