Antena Meniu Search
x

Bebeluş mort la Botoşani, după o lovitură puternică la cap. Medicii au fost induşi în eroare de mama micuţei

Deşi mama a susţinut că bebeluşul s-a înecat în timp ce încerca să îi desfunde nasul cu un dispozitiv special, medicii au descoperit cauza reală pentru starea g

Vezi și

Deşi mama a susţinut că bebeluşul s-a înecat în timp ce încerca să îi desfunde nasul cu un dispozitiv special, medicii au descoperit cauza reală pentru starea gravă a copilului. Fetiţa avea o lovitură puternică la cap. Specialiştii nu au mai putut face nimic. Bebeluşul a încetat din viaţă în urmă cu doar câteva ore.

Fetiţa de cinci luni a fost dusă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Deşi medicii au luptat din răsputeri să o salveze, astăzi copilul a murit.

Bebeluşul a ajuns la spital în urmă cu o săptămână. Mama a prezentat un scenariu sumbru: ar fi încercat să îi cureţe nasul fetiţei răcite cu un dispozitiv conectat la un aspirator. Moment în care fetiţa ar fi vărsat lapte şi s-ar fi înecat. Imediat, doctorii au resuscitat-o. Însă, aveau să decopere că mama... i-a indus în eroare. Batista bebeluşului, aşa cum se numeşte acel aspitator nazal nu a avut nicio legătură cu incidentul. Copilul din Botoşani era, de fapt, lovit puternic la cap. 

Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al spitalului de copii "Sf. Maria", Iaşi:

Investigaţiile imagistice efectuate în urgenţă au stabilit o altă etiologie, şi anume un hematom subdural cu fracturi la nivelul cutiei craniene osoase.

Încă nu e clar dacă a fost vorba despre accident sau violenţă în familie. Există deja anchete în derulare.

Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al spitalului de neurochirugie Iaşi:

Urmează ca datele pe care le consemnam noi să fie coroborate cu datele pe care organele de cercetare le efectueaza şi vor fi integrate de medicul legist pentru a se stabili exact mecanismul de producere al acestor traumatisme.

Şi Protecţia Copilului va face acum o anchetă în familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Bebeluş mort la Botoşani, după o lovitură puternică la cap. Medicii au fost induşi în eroare de mama micuţei