Antena Meniu Search
x

Video Bebeluş plimbat între spitalele din trei judeţe, găsit după şase luni. După naştere, părinţii nu au mai ştiut nimic de fetiţă. "Pur şi simplu ne-a fost luată"

Timp de şase luni, un bebeluş din Drobeta Turnu Severin a fost pierdut între spitale şi între proceduri. Părinţii au cerut ajutorul Observator pentru că nu mai ştiau nimic de copilul lor, nici măcar dacă mai este în viaţă. Fetiţa s-a născut cu probleme de sănătate şi a fost plimbată prin trei judeţe, fără ca medicii să ceară acordul familiei. Observator a reuşit s-o găsească, într-un spital din Timişoara.

de Redactia Observator

la 18.09.2021, 19:30

Vezi și

Au trecut şase luni de când o mamă nu şi-a mai văzut bebeluşul. La o zi după ce s-a născut, fetiţa i-a fost luată şi plimbată de la un spital la altul. În tot acest timp, părinţii spun că au dat disperaţi telefoane să o găsească. "Mi-a fost trimisă fără semnătura mea sau acordul soţului. Pur şi simplu ne-a fost luată şi mutată dintr-un spital în altul, fără să se anunţe", a mărturisit mama fetiţei.

Rebeca a venit pe lume pe 24 martie la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, cu o malformaţie la sistemul digestiv. Pe 25 martie, fetiţa a fost trimisă la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Craiova, unde a fost operată de mai multe ori. Mama a fost testată pozitiv şi trimisă la Orşova, unde există un spital COVID. "După patru zile am cerut să fiu mutată acasă, nu am putut să stau acolo. Am fost zece zile acasă, în izolare. M-au sunat cei de la Craiova că fata a fost operată acolo. Şi a rămas să fie operată de trei ori. Când am sunat eu, mi-au spus că fetiţa nu este, să caut în altă parte. Şi nu mai răspund de ea ei", a adăugat femeia.

Protecţia copilului nu ştia nimic

"Născutul în discuţie nu a ajuns la niciunul dintre centrele coordonate de DGASPC Mehedinţi", a declarat Adrian Bidilici, reprezentnat DGASPC Mehedinţi. 

Pe acelaşi subiect

De fapt, pe 14 iunie, copilul fusese trimis înapoi la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin. 

Reporter: În toată perioada asta, părinţii au venit să-l vadă, s-au interesat de copil?

Elena Bălăloi director îngrijiri medicale, Spit Drobeta-Turnu Severin: Nu, nu au venit, chiar se ridică aşa o suspiciune de abandon

Bebeluşul nu avea niciun document, așa că fișele au fost făcute pe numele mamei. Bebeluşul nu avea niciun document, așa că fișele au fost făcute pe numele mamei. "În luna iulie, la final, tatăl a sunat spunând că va veni să aducă certificatul de naştere, iar mama a contactat serviciul nostru din spital ultima dată pe 18 august, deci în urmă cu exact o lună.", a declarat Mihai Gafencu - purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Louis Țurcanu" Timișoara 

Adevărul este greu de desluşit. Cert este că un bebeluş a fost purtat între trei spitale din trei judeţe fără documente. Iar acum părinţii vor să facă plângere la poliţie după ce, timp ce şase luni, copilul lor a fost pierdut între proceduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Bebeluş plimbat între spitalele din trei judeţe, găsit după şase luni. După naştere, părinţii nu au mai ştiut nimic de fetiţă. "Pur şi simplu ne-a fost luată"