Antena Meniu Search
x

Bebeluş născut prematur, de doar 990 de grame, refuzat de maternităţile din România. Medicii din Slatina s-au luptat să-l ţină în viaţă

Situaţie revoltătoare în sistemul medical românesc! Un bebeluş născut prematur la Slatina, la doar 990 de grame, nu a putut fi transferat la nicio maternitate din ţară, în care putea primi îngrijirea de care avea nevoie, din cauză că nu s-a găsit niciun loc.

Copilul s-a născut la 27 de săptămâni, mama, ea însăşi cu probleme de sănătate, mai pierduse câteva sarcini
Bebeluş născut prematur, dedoar 990 de grame, refuzat de maternităţile din România. Medicii din Slatina s-au luptat să-l ţină în viaţă - Pixabay

Situaţie revoltătoare în sistemul medical românesc! Un bebeluş născut prematur la Slatina, cântărind doar 990 de grame, nu a putut fi transferat la nicio maternitate din ţară, în care putea primi îngrijirea de care avea nevoie, din cauză că nu s-a găsit niciun loc. Timp de două zile, viaţa lui a fost în pericol.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au făcut tot posibilul să-l ţină în viaţă pe bebeluş, în timpul în care s-au lovit doar de refuzuri. Prematurul era în stare gravă, dar stabilă. În cele din urmă, s-a găsit un incubator şi pentru el, într-un spital din Timişoara.

Managerul spitalului Slatina, Cătălin Rutea, a declarat că bebeluşul avea 25 de zile la momentul transferului, care a devenit necesar în ultimele 3 zile.

"În primele zile, cazul a putut fi gestionat, avem incubatoare, am achizitionat, dar am cerut transferul in momentul in care a fost nevoie de transuzie. Duminică s-a cerut transferul la Bucuresti, dar nu a fost găsit incubator. Ieri s-a facut transferul la Timişoara. Era în stare gravă, dar stabilă în momentul plecării, acum nu mai ştiu", a declarat Rotea la Antena3.

Bebeluşul născut prematur a venit pe lume cu 26 de zile în urmă, mama având în antecedente două sarcini pierdute.

De la naştere a început, însă, lupta neonatologilor slătineni pentru a-l ţine în viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bebeluş născut prematur, de doar 990 de grame, refuzat de maternităţile din România. Medicii din Slatina s-au luptat să-l ţină în viaţă