Antena Meniu Search
x

Video Bilanţ negru în Moldova: Cinci morţi în doar două zile, după ce tinerii au mers la scăldat ca să scape de arşiţă

Ne aşteaptă o săptămână caniculară cu temperaturi de peste 35 de grade, spun meteorologii. Arşiţa s-a făcut simţită încă de ieri şi mulţi au căutat să se răcorească la scăldat, chiar si în locuri nepermise şi periculoase. Doar în acest weekend cinci oameni şi-au pierdut viaţa la scăldat în astfel de locuri din Iaşi, Bistriţa şi Bacău. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.06.2022, 13:59

Vezi și

În toate cazurile menţionate vorbim despre tineri care au mers la scăldat în zone neamenajate. Medicii spun că nu contează cât de buni înotători sunt, în zonele neamenajate există riscul de înec pentru că nu are cine să le sară în ajutor în momentul în care apare o problemă. 

Ultimul caz de la Iaşi a fost al unui tânăr de doar 14 ani care a mers cu câţiva prieteni într-un iaz improvizat. Ştiau că în anumite zone apa atinge şi 2 metri. Au încercat să îl scoată, dar fără succes. Un alt tânăr de 21 de ani din Bacău a mers la scăldat.

Medicii spun că pe timpul verii se întâlnesc aproape în fiecare weekend cu astfel de situaţii. Oamenii care vor să se răcorească sunt îndemnaţi să meargă doar în zone special amenajate, cum ar fi piscinele. De asemenea, nu este indicat să intre în apă dacă au probleme de sănătate sau dacă au consumat alcool. În plus, trebuie luate în considerare şi posibilele boli care ar putea fi luate din apă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bilanţ negru în Moldova: Cinci morţi în doar două zile, după ce tinerii au mers la scăldat ca să scape de arşiţă