Antena Meniu Search
x

Video Birocraţia ţine închis un centru de vaccinare din Iaşi. Investiția de sute de mii de lei riscă să se ducă pe apa sâmbetei

Situație stranie la centrele de vaccinare din judeţul Iași. În Tomești, un sediu nou-nouţ, care stă nefolosit de un an, şi care ar trebui să deservească locuitorii din 10 comun, riscă să nu poată fi folosit nici ca centru de vaccinare anti-covid. Totul din lipsa unor avize.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.01.2021, 13:55

Vezi și
  • Lipsa de avize, o piedică pentru deschiderea unor centre de vaccinare din Iași.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

La Tomești, deși centrul a fost finalizat în urmă cu un an, a stat cu lacătul pe ușă până acum și riscă să nu poată fi folosit nici ca centru de vaccinare din cauza absenței unui aviz din partea Colegiului Medicilor, de care are nevoie pentru a obține un alt aviz de la Direcția de Sănătate Publică. 

Deși centrul are toate dotările necesare, oamenii ar putea fi chemați în alte centre, cum ar fi sălile de clasă sau sălile de sport, dacă nu se va aproba să funcționeze ca centru de vaccinare. 

Legea nu ar permite practic funcționarea unui nou centru medical dacă e mai aproape de 10 kilometri de un altul. Iar acesta se afla la mai puțin de 5 kilometri de alt dispensar. 

Primăria spune că legea nu ia în calcul și numărul de cetățeni și nevoia mare de asistență medicală, iar investiția de sute de mii de lei riscă să se ducă pe apa sâmbetei in lipsa avizului de la Colegiul Medicilor. 

Tot mâine, primarii din comunele unde sunt centre de vaccinare sunt convocați la prefectură pentru a discuta tot despre situația centrelor de vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Birocraţia ţine închis un centru de vaccinare din Iaşi. Investiția de sute de mii de lei riscă să se ducă pe apa sâmbetei