Antena Meniu Search
x

Bode, despre situaţia de la Spitalul Foişor: Am văzut şi eu ce aţi văzut şi voi. Modul în care a fost organizată externarea pacienţilor nu a fost deloc în regulă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat luni că modul în care a fost organizată externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor nu a fost deloc în regulă. El a precizat că o decizie în privinţa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, poate fi luată de prim-ministru.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 09:42

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Lucian Bode a fost întrebat luni dimineaţa despre situaţia de la Spitalul Foişor, unde pacienţii au fost scoşi noaptea din spital, ca să facă loc bolnavilor de COVID. Oameni abia operaţi au fost trimişi acasă ca ultimă soluţie gândită de Guvern pentru a face rost de noi locuri la ATI şi de paturi cu oxigen.

“Legat de Foişor, nu aş vrea să intru în chestiuni care nu mă vizează ca responsabilitate, dar ca simplu cetăţean am văzut şi eu ce aţi văzut şi voi cu toţi, modul cum a fost organizată externarea pacienţilor în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID? În paranteză fie spus, mutarea pacienţilor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii, nici DSU”, a transmis ministrul de Interne.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui să îşi dea demisia, Lucian Bode a declarat: “Nu îmi permit astfel de opinii în calitate de minstru în cabinetul din care face parte şi Vlad Voiculescu. Cine este responsabil de decizia în privinţa lui Vlad Voiculescu? Primul ministru”.

Imaginile umilinței la Spitalul Foișor

Vineri, pacienţii de la Spitalul Foişor din Capitală au fost scoşi noaptea din spital, ca să facă loc bolnavilor de COVID. Oameni abia operaţi au fost trimişi acasă ca ultimă soluţie gândită de Guvern pentru a face rost de noi locuri la ATI şi de paturi cu oxigen.

În urma evenimentului, ministrul Sănătații Vlad Voiculescu a declarat că discuțiile despre includerea Spitalului Foișor în circuitul Covid-19 sunt de un an de zile, iar Ministerul a dat deja avizul, și a sugerat că procedura de transfer a pacienților s-a blocat din cauza unor forțe ce își doreau să câștige capital politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Bode, despre situaţia de la Spitalul Foişor: Am văzut şi eu ce aţi văzut şi voi. Modul în care a fost organizată externarea pacienţilor nu a fost deloc în regulă