Antena Meniu Search
x

Criminalul Petronelei nu va merge la puşcărie. Dacă va fi condamnat pentru omor, Bogdan Ionel va fi internat într-un centru de reeducare (Video)

Bogdan Ionel, adolescentul de 17 ani care a ucis-o pe Petronela Mihalachi, într-o pădure de la marginea oraşului Botoşani, a fost trimis în judecată de procurori în 3 septembrie.

Bogdan Ionel, adolescentul de 17 ani care a ucis-o pe Petronela Mihalachi, într-o pădure de la marginea oraşului Botoşani, a fost trimis în judecată de procurori în 3 septembrie. Dacă va fi condamnat la o pedeaspă privativă de libertate, o va executa într-un centru de reeducare şi ar putea fi eliberat în jurul vârstei de 30 de ani.

Procesul adolescentului se va judeca la Tribunalul Botoşani, însă la acest moment nu a fost fixată data la care va avea loc primul termen din dosar. 

Și este posibil ca şedinţele de judecată să nu fie publice având în vedere că Bogdan Ionel, judecat pentru omor calificat, este încă minor. 

În 3 septembrie, el a fost trimis în judecată fiind acuzat că a înjunghiat-o pe Petronela Mihalachi, elevă la Colegiul Economic, cu peste 30 de lovituri de cuțit.

După patru luni de cercetări, procurorii au concluzionat că Bogdan Ionel a premeditat crima din pădurea de la Pacea, fiind singurul responsabil de fapta comisă în 25 aprilie. 

Bogdan Ionel nu va ispăşi pedeapsa în penitenciar

Întrucât fapta pentru care a fost trimis în judecată a fost comisă pe când era minor, Bogdan Ionel nu va merge într-un penitenciar.

Dacă va fi condamnat la o pedeaspă privativă de libertate, o va executa într-un centru de reeducare, urmând să fie internat într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, cu regim de pază şi supraveghere.

Acolo ar trebui să urmeze programe intensive de reintegrare socială, dar şi programe de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale, scrie botosaneanul.ro.

Potrivit Codului Penal, omorul calificat şi prin cruzimi se pedepseşte cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

În cazul minorilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, pedepsele de mai sus se reduc aproape la jumătate, durata maximă permisă de lege pentru detenţia unei persoane minore la data faptei fiind de 15 ani.

„Dacă fapta a fost comisă în minorat, nu se transformă în pedeapsă ulterior, chiar dacă va împlini 18 ani și va fi major. Măsurile educative pot fi privative sau neprivative de libertate. Cele privative de libertate se iau doar în cazurile care impun acest lucru, pentru o infracțiune serioasă”, a declarat Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

În cazul în care i s-ar aplica pedeapsa maximă de către judecatori, Bogdan Ionel poate ieși din detenție la vârsta de 32 de ani. Asta dacă nu va fi liberat pentru bună purtare sau în baza unor măsuri legislative ulterioare.

Filmul crimei de la Pacea

Reamintim că Petronela Mihalachi a fost găsită moartă, în seara de 25 aprilie, în pădurea de lângă Cimitirul Pacea. A fost ucisă cu 32 de lovituri de cuţit, principalul suspect fiind Bogdan Ionel, elev în vârstă de 16 ani.

Cei doi se cunoscuseră pe o reţea de socializare şi se aflau în pădure pentru ca el să îi facă fetei fotografii.

Băiatul a fost reţinut, şi-a recunoscut fapta şi, ulterior a fost arestat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Criminalul Petronelei nu va merge la puşcărie. Dacă va fi condamnat pentru omor, Bogdan Ionel va fi internat într-un centru de reeducare (Video)