Antena Meniu Search
x

Bolnavii cronici se plâng că sunt refuzați de spitale sau puși să aștepte, din cauza pandemiei de coronavirus (Video)

În lupta continuă cu epidemia de coronavirus, România îşi uită bolnavii cronici. Spitalele sunt doar în teorie deschise. Pacienţii se plâng că sunt ori refuzaţi, ori puşi să aştepte cu orele până să-i vadă un medic. O realitate cruntă, pe care a văzut-o şi ministrul Sănătăţii, în timpul vizitei sale la Spitalul Judeţean Târgu Jiu. O bătrână l-a implorat, cu lacrimi în ochi, să ia măsuri. Iar o fiică şi-a cărat mama în spate la doi paşi de el, pentru că medicii nu au avut să-i dea un scaun cu rotile.

de Redactia Observator

la 25.06.2020, 20:29

Vezi și
  • O femeie și-a cărat mama în spate la spitalul din Târgu Jiu.
  • Ministrul Sănătății susține că situația este o problemă de management.

"Eu vă rog frumos! Dispuneţi, în numele lui Dumnezeu, pentru noi, cei care suntem suferinzi, deschideţi spitalele, domnule", este strigătul disperat de ajutor care a întrerupt discursul ministrului Sănătăţii din faţa Spitalului Judeţean Tâgu-Jiu. 

România luptă cu criza coronaviruslui, dar pare deja învinsă de epidemia de nepăsare. Vocea realităţii nevăzute a fost cea unui bătrâne. Cu lacrimi în ochi, femeia i-a povestit lui Nelu Tătaru ce se întâmplă în spitale, dincolo de pandemie. 

Bătrână: Venim aici, la poartă, ne spune că nu putem intra, că încă e Covid. Nu ştiu, poate aşa sunteţi dumneavoastră informat, dar întrebaţi şi pe alţii. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Spitalele sunt deschise, doamnă. Ţine foarte mult de managementul fiecărui spital în parte. Spitalele sunt deschise încă de când s-a ridicat starea de urgenţă. 

Bătrână: Domle, multe lucruri nu ştiţi dumneavoastră, ce se petrece peste tot. 

În tot judeţul Gorj mai sunt internaţi doar 49 de bonavi de Covid-19. Pacienţii sunt împărţiţi între două spitale. Cel din Târgu-Jiu este spital non-covid şi, teoretic, poate primi şi trata orice bolnav. Practic. 

Fiica unei paciente: Uitaţi cum se cară bolnavii, uite ce repede iau măsuri. Aşa face! Să ne aducă cărucioare, că nu are spitalul! 

Fiica şi-a cărat mama bolnavă în spate, după ce medicii din spital ar fi pus-o să aştepte în maşină până se termină vizita ministrului Sănătăţii. După o oră, femeii i s-a făcut rău. 

Constanţa Gridan, fiica pacientei: Am ţinut-o în stradă o oră şi acum ne-a dat voie să intrăm aici cu ea, ce să facem? Pentru că vine ministrul şi n-avem voie să băgăm maşina aici, ce să facem? S-o cărăm în spinare, căruţ nu ne dă, nu ne dă nimic. Nu, că i-o dau în spinare la domnul ministru, s-o care! 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Este o greşeală de management. Atitudinea faţă de un pacient trebuie să fie alta, pacientul primează. Nu contează dacă vine ministrul sau nu! 

În Gorj, de la debutul epidemiei, 148 de bolnavi de coronavirus s-au vindecat şi au fost externaţi. Rămân însă alţi mii de pacienţi, mulţi cronici, care aşteaptă să-şi reia tratamentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Bolnavii cronici se plâng că sunt refuzați de spitale sau puși să aștepte, din cauza pandemiei de coronavirus (Video)