Antena Meniu Search
x

Bombă cu ceas în Poliţia Română. Testele psihologice folosite pentru evaluarea poliţiştilor nu au licenţe (Video)

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat astăzi decapitarea Poliţiei Române. Chestorul principal Cătălin Ioniţă i-a luat locul chestorului şef Bogdan Despescu.

Bombă cu ceas în Poliţia Română. Testele psihologice folosite pentru evaluarea poliţiştilor nu au licenţe

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat astăzi decapitarea Poliţiei Române. Chestorul principal Cătălin Ioniţă i-a luat locul chestorului şef Bogdan Despescu.

Total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, Carmen Dan a spus că aşteaptă ca şi şeful Serviciului Omoruri din Poliţia română "să facă un pas în spate", un gest similar fiind aşteptat şi din partea şefului Departamentului Control Intern de la Poliţia Rutieră.

Pe lângă acestea, ministrul de Interne a anunţat că este stupefiată de o descoperire pe care a făcut-o în minister şi anume că în majoritatea unităţilor din Poliţia Română se folosesc teste psihologice fără licenţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am discutat astăzi cu şeful Centrului de Psihologie din cadrul ministerului şi am cerut ca împreună cu celelalte departamente cu competenţe în materie să refacă întreaga procedură prin care se organizează activitatea de testare psihologică în minister. Aceste testări trebuie să fie însoţite de fişe de cunoaştere întocmite de superiorii ierarhici. Cu acestă ocazie, am aflat cu stupefacţie că în majoritatea unităţilor din Poliţia Română se folosesc teste psihologice fără licenţă", a declarat ministrul.

Un test psihologic fără licenţă nu este achiziţionat din surse autorizate şi poate fi un simplu chestionar, în anumite cazuri chiar inventat de psihologul respectiv, în aşa fel încât să dea un anume rezultat. Licenţa unui test psihologic este obligatorie într-o instituţie de stat. Totuşi, faptul că un test psihologic nu are licenţă nu înseamnă că este automat nevalid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Bombă cu ceas în Poliţia Română. Testele psihologice folosite pentru evaluarea poliţiştilor nu au licenţe (Video)