Antena Meniu Search
x

Episcopul Huşilor nu mai are dreptul să oficieze slujbe

Decizia luată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este valabilă până la primul sinod al Bisericii. Episcopul Huşilor, Corneliu Barladeanul, este suspendat pentru presupuse abateri morale.

- Episcopia Husilor/ Facebook

Decizia luată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este valabilă până la primul sinod al Bisericii. Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, este suspendat pentru presupuse abateri morale.

Sinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei s-a reunit vineri, 21 iulie 2017, la reședința mitropolitană din Iași. Soarta Episcopului Huşilor a fost decisă la şedinţa la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

"În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări.", transmite un comunicat de presă al Mitropoliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Episcopul Huşilor nu mai are dreptul să oficieze slujbe