Antena Meniu Search
x

BREXIT, răsturnare MAJORĂ de situaţie! Parlamentul European tocmai a făcut un ANUNŢ SURPRIZĂ. Veşti importante pentru români!

Marea Britanie iese din Uniunea Europeană la 29 martie 2019, la ora 23:00, a declarat ministrul britanic pentru BREXIT, David Davis.

Marea Britanie iese din Uniunea Europeană la 29 martie 2019, la ora 23:00, a declarat ministrul britanic pentru BREXIT, David Davis.

"Am ascultat opinia publică şi Parlamentul şi am făcut această schimbare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare cu privire la ceea ce înseamnă ziua de ieşire", a precizat oficialul.

În urmă cu câteva zile, guvernul condus de Theresa May a publicat noi detalii legate de obținerea statutului de rezident de către cetățenii europeni care vor să rămână în Marea Britanie după Brexit.

Astfel, potrivit documentului, va exista o perioadă de grație de doi ani, după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, pentru solicitarea rezidenței.

Pe acelaşi subiect

În caz de refuz, solicitanții au posibilitatea să conteste decizia, însă guvernul a precizat că cererile nu vor fi refuzate din cauza unor „detalii tehnice minore”.

„Am spus foarte clar că păstrarea drepturilor cetățenilor europeni este principala noastră prioritate în cadrul negocierilor. Aceștia aduc o contribuție extrem de importantă pentru economia și societatea britanică și nu ne dorim ca acest lucru să se schimbe ca urmare a deciziei noastre de a părăsi UE.

Vom oferi sprijin tuturor celor care doresc să rămână aici și să obțină statutul de rezident (settled status) printr-un sistem simplu și direct de aplicare”, a declarat atunci Davis. 

Oferta guvernului britanic este "inadecvată"

Parlamentul European nu este însă de acord cu ce le oferă Theresa May cetăţenilor europeani care trăiesc în Marea Britanie.

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a declarat că soluţia tehnică lansată de guvernul de la Londra este "inadecvată".

Potrivit reprezentanţilor Parlamentului European, cetăţenii europeni ar trebui să poată rămâne în Regatul Unit în mod automat, după BREXIT.

Negocierile în vederea organizării Brexitului au fost reluate joi, la Bruxelles, între europeni şi Regatul Unit, fără mari speranţe la progrese decisive.

Această a şasea rundă, organizată la sediul Comisiei Europene, s-a încheiat vineri cu o conferinţă de presă comună a negociatorului şef al UE Michel Barnier şi omologului său britanic David Davis.

”Este nevoie de un progres mai mare în cele trei subiecte-cheie”, a avertizat miercuri Barnier, într-un mesaj publicat pe Twitter, însoţit de un material grafic care detaliază exigenţele europene în vederea acceptării deschiderii negocierilor comerciale, pe care Londra le reclamă cu nerăbdare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » BREXIT, răsturnare MAJORĂ de situaţie! Parlamentul European tocmai a făcut un ANUNŢ SURPRIZĂ. Veşti importante pentru români!