Antena Meniu Search
x

Bucate alese la Festivalul "Pomana Porcului" din Harghita

În timp ce unii îngraşă porcul în ajun, alţii l-au tăiat şi l-au mâncat deja. La festivalul "Pomana Porcului" din Harghita a fost prăpăd printre localnici

Vezi și

În timp ce unii îngraşă porcul în ajun, alţii l-au tăiat şi l-au mâncat deja. La festivalul "Pomana Porcului" din Harghita a fost. prăpăd printre localnici

S-au făcut ceaune cu tocăniţe din trei feluri de carne şi supe de zeamă de varză. Eorii zilei au fost însă cârnaţii de casă, mai ales că au avut mereu lângă ei şi o murătură, şi puţină mămăligă.

Bucăţilor de porc le-au cântat viorile în timp ce erau întoarse pe toate părţile în tigăile încinse. Iar gurmanzii le epuizau una câte una, în aşteptarea cârnaţilor care făceau băi de ulei când afară erau 0 grade.

Tocana de porc secuiască s-a făcut în ceaune imense. Aici, de pildă, s-au trântit 50 de kilograme de carne, ca să ajungă pentru 250 de porţii.

O tocăniţă specifică Ungariei a făcut ravagii printre pofticioşi. E pregătită cu trei feluri de cărnuri. Momentan, un rasol de vită e singura, după care vine ciolanul şi un piept de pui.

Slănina, jumările şi caltaboşul s-au dat şi ele mari la festival. Cu câte-o sticlă de tărie pe lângă ele.

Cât de bune au fost, s-a văzut repede. Vizitatorii festivalului şi-au dat jos pofta din cui şi şi-au luat o zi liberă de la post.

La final, cine-a vrut, şi-a mai putut, a dansat după ce-a luat masa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bucate alese la Festivalul "Pomana Porcului" din Harghita