Antena Meniu Search
x

Bucureştiul, sub ape! Ploile abundente din ultimele ore au inundat principale străzi din Capitala (FOTO)

Ploile din ultimele ore au transformat străzile din Bucureşti în adevărate râuri. Traficul pe principalele artere din Capitală este paralizat din cauza apei acumulată în urma precipitaţiilor abundente.

Ploile din ultimele ore au transformat străzile din Bucureşti în adevărate râuri. Traficul pe principalele artere din Capitală este paralizat din cauza apei acumulată în urma precipitaţiilor abundente.

Pe Bulevardul Şincai din centrul capitalei, apa a ajuns la nivelul bordurilor în urma ploilor, iar traficul se desfăşoară îngreunat.

Un număr de 15 solicitări au fost înregistrate luni după-amiază, în doar o jumătate de oră, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov pentru scoaterea apei acumulate în locuinţe şi pe carosabil şi pentru îndepărtarea copacilor căzuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, în intervalul orar 15.30-16.00, din cauza ploilor abundente şi a rafalelor de vânt au fost înregistrate 15 solicitări, atât pentru indundarea unor case sau a străzilor, cât şi pentru copaci căzuţi, în niciunul dintre cazuri nefiind nevoie de evacuarea locatarilor. De asemenea, nu au fost victime, scrie News.ro.

În prezent, se intervine pe Şoseaua Alexandriei nr. 220 şi pe Şoseaua de Centură, la intersecţie cu Şoseaua Giurgiului, unde a fost inundat carosabilul, dar şi pe străzile Ana Spătescu şi în zona Chiajna, intrarea Zorului, unde au fost inundate locuinţe. 

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de furtuni pentru municipiul Bucureşti, 15 judeţe din ţară şi pentru zona de munte din alte patru, fiind vizate ploi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de precipitaţii pot să depăşească 90 de litri pe metru pătrat, îndeosebi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeş şi Vâlcea. Avertizarea meteorologilor este valabilă până marţi, la ora 10.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bucureştiul, sub ape! Ploile abundente din ultimele ore au inundat principale străzi din Capitala (FOTO)