Antena Meniu Search
x

Bufniţa care a terorizat un orăşel din Olanda şi a rănit 50 de oameni a fost trimisă în România

Bufniţa care a terorizat un orăşel din Olanda şi a rănit 50 de oameni a fost trimisă în România. Specie protejată în toată Europa, pasărea nu a putut fi ucisă, deşi s-a dovedit extrem de agresivă.

Bufniţa a atacat oamenii
Bufniţa care a terorizat un orăşel din Olanda şi a rănit 50 de oameni a fost trimisă în România - Facebook

Bufniţa care a terorizat un orăşel din Olanda şi a rănit 50 de oameni a fost trimisă în România. Specie protejată în toată Europa, pasărea nu a putut fi ucisă, deşi s-a dovedit extrem de agresivă.

În noaptea de 24 februarie 2015, doi membri ai unui club de atletism din orașul olandez Purmerend, din vestul țării, au ajuns în spital. Nu a fost din cauza unui accident sportiv. Ei au fost atacați de o bufniță europeană, iar una dintre victime a avut nevoie de mai multe puncte de sutură la rănile de la cap. Pasărea de pradă ataca de luni de zile trecătorii, înregistrându-se 50 de victime.

Primăria din Purmeren a cerut autorizaţie pentru a vâna bufniţa, care în afară de faptul că timp de mai multe luni a atacat oamenii, pe întuneric, făcea şi un zgomot infernal.

Abia pe 12 martie acelaşi an bufniţa a fost vânată şi dusă la grădina zoologică Artis, din Amsterdam. Ulterior, o femeie a anunţat că ea crescuse pasărea, care scăpase însă din casă. Autorităţile nu au mai permis ca bufniţa să se întoarcă la stăpâna ei.

La începutul acestui an, grădina zoologică din Amsterdam a decis să reducă numărul păsărilor de pradă pe care le are şi a avut de ales să păstreze între această pasăre şi o bufniţă albă de zăpadă. Cum bufniţa "teroristă" fusese ţinută timp de 4 ani izolată într-un vivariu, s-a luat decizia ca ea să fie trimisă în România, într-o grădină zoologică, scrie kidsweek.nl.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Bufniţa care a terorizat un orăşel din Olanda şi a rănit 50 de oameni a fost trimisă în România