Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Chiper demis de Ponta. Directorul IGSU şi şeful ROMATSA au demisionat

Valentin Cimpuieru a preluat funcția de director general al ROMATSA.

de Redactia Observator

la 22.01.2014 , 17:02

UPDATE 14:35 - Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a demisionat după ce premierul a cerut înlocuirea sa şi a directorului de operaţiuni ROMATSA.

UPDATE 13:07 - Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui şi-a dat demisia de onoare în urma accidentului din Apuseni.Trei instituţii sunt considerate vinovate de modul deficitar în care s-a acţionat în cazul accidentului din Apuseni.

Premierul Victor Ponta a anunţat înlocuirea din funcţie a Secretarului de Stat, Cătălin Chiper, dar şi a directorului Romatsa, Aleodor Frâncu. De asemenea, în CSAT va propune şi demiterea şefului STS. 

Vezi și
  • Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul în care instituţiile statului au intervenit după accidentul aviatic: au existat în operaţiunea de căutare şi salvare deficienţe inacceptabile pe care le consider ca provocând o indignare. Aceste lucruri necesită acţiuni foarte clare de îmbunătăţire a sistemului de intervenţie.

  • La Ministerul de Interne, ROMATSA şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet. Am decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat Chiper, înlocuirea directorului general ROMATSA şi a directorului de operaţiuni şi voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi înlocuirea şefului.
  • Consider că intervenţia a fost un eşec, mă bucur foarte mult că au fost salvate 5 vieţi.
  • Voi propune decorarea celor 5 supravieţuitori şi a celor care au făcut posibilă găsirea lor.
  • Prezint condoleanţe familiilor celor două victime. Este evident o tragedie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Chiper demis de Ponta. Directorul IGSU şi şeful ROMATSA au demisionat