Antena Meniu Search
x

Video Cafeneaua în care plăteşti cu poezii. Iniţiativa care a devenit deja o tradiţie pentru studenţii din Suceava

Spui o poezie, primeşti o cafea! Ori un ceai, ori un capucino. Aşa au aşteptat studenţii angajaţii de la cafeneaua Universităţii din Suceava. Totul s-a transformat într-un adevărat concurs de talente. Este un eveniment devenit deja tradiţie, care este organizat anual în cadrul festivalului Zile şi Nopţi Studenţeşti.

de Angela Bertea

la 23.05.2023, 17:59

Vezi și

Câte versuri, atâta cafea. Unii şi-au pregătit poeziile dinainte, alţii au improvizat pe loc. În câteva ore, studenţii au dat zeci de comenzi la cafeneaua din Universitate. Până la ora 15, POS-ul a fost  cu versuri. În aproape  două ore, peste 60 de catrene au fost tranzacţionate. "Este o acţiune organizată de Universitate pentru studenţi, ca  taie să îi adune. Cei care nu au ştiut am rămas uimiţi şi au fost încântaţi de eveniment. Patru versuri, o cafea", a declarat Lăcrămioara Şpac, vânzătoare.

Plata cu poezia e deja tradiţie în Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Organizatorii vor să le reamintească studenţilor câtă putere pot avea cuvintele. "În anii precedenţi am avut, în general, peste 100 de participanţi, cu poezie, sigur. Peste o sută de catrene scrise în această perioadă. Oferim şi anumite premii la finalul zilei dar nu le-am anunţat pentru că scopul nu este de a scrie pentru premii, ci de a scrie pentru emoţia pe care o resimţim", a declarat Mihai Dimian, prorector Universitatea Ștefan cel Mare Suceava. În cadrul festivalului studenţesc vor mai avea loc şi alte activități, de la donare de sânge, până la spectacole și seri de film.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cafeneaua în care plăteşti cu poezii. Iniţiativa care a devenit deja o tradiţie pentru studenţii din Suceava