Antena Meniu Search
x

Câinii zăpezii, cursă în Pasul Tihuţa. Zeci de sănii trase de Husky s-au aliniat la start

A fost spectacol cu sănii şi câini în Pasul Tihuţa. Zeci de atejale trase de Husky s-au aliniat la start. Căţeii nordici au alergat într-un peisaj de filme.

Vezi și

A fost spectacol cu sănii şi câini în Pasul Tihuţa. Zeci de atejale trase de Husky s-au aliniat la start. Căţeii nordici au alergat într-un peisaj desprins parcă din filme. Iar dacă pentru ei, totul a fost doar distracţie, stăpânii lor au simţit presiune competiţiei.

Peisajul complet alb, de poveste, n-avea cum să fie completat mai bine decât de câinii de zăpadă. În pasul Tihuţa, la peste 1.200 de metri altitudine, câinii Husky s-au simţit ca la ei acasă. 

Zoltan e pasionat de animale, dar şi de competiţii. Aşa că n-a stat pe gânduri şi şi-a adus căţeii să participe la o cursă de nivel european. 

De la linia de start au pornit 27 de atejale, din cinci ţări. Participanţii au avut de parcurs între 4 şi 11 kilometri, în funcţie de numărul căţeilor înhămaţi la sanie. 

Cursa a fost un real spectacol. În Munţii Bârgăului, câinii nordici au dat tot ce-au avut mai bun. Şi chiar dacă traseul a fost greu, au reuşit să-şi facă stăpânii mândri. 

Câştigătorul a fost Kiss Attila. A plecat al şaselea, însă a reuşit să treacă primul linia de sosire.  Şi nu e singurul care se întoarce. E pentru al doilea an când Pasul Tihuţa e luat cu asalt de iubitorii acestui sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Câinii zăpezii, cursă în Pasul Tihuţa. Zeci de sănii trase de Husky s-au aliniat la start