Antena Meniu Search
x

Galerie foto Calul incendiat cu tot cu căruță, în Ilfov, a fost eutanasiat

Calul incendiat cu tot cu căruță, de un bărbat din Ilfov, a fost eutanasiat, au anunțat reprezentanţii adăpostului unde Bruno a fost dus de urgență după trauma suferită la începutul lunii martie. Atenție, imagini cu impact emoțional!

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.03.2021, 16:13

  • Bărbatul care și-a incendiat calul înhămat la căruță a fost dus de polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov, ulterior fiind arestat.

Reprezentanții Adăpostului pentru Cai ”Steaua Speranței” au anunțat, sâmbătă, că au luat decizia de a eutanasia calul pentru că muşchiul de la pulpa stângă spate era necrozat şi cu arsuri de gradul IV, leziuni incompatibile cu viaţa.

Calul incendiat avea arsuri de gradul IV pe pulpa stângă

„Bruno a fost eutanasiat azi noapte. S-a culcat pe burtă şi nu s-a mai putut ridica. Pulsul era mare, fapt care indica o durere. S-a hotărât eutanasierea lui, dar decizia a fost amânată de câteva ori. Încerca şi îşi dorea să se ridice, era extrem de prezent şi dorea să ne arate că poate trăi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina pe Facebook a Adăpostului pentru Cai „Steaua Speranţei”.

Însă arsurile suferite de cal au fost mult mai grave decât s-a crezut inițial.

”Aseara s-a constatat ca pe pulpa stanga din spate, după ce a cazut pielea arsa, muschiul era necrozat și rupt în felii pe verticală, indicand arsuri de gradul IV  (pielea carbonizata, nervii și mușchii). Pentru un cal, aceste leziuni sunt incompatibile cu viata. Conform normelor si uzanțelor, importantă este calitatea vieții și nu durata ei”, se mai arată în mesajul asociației.

Calul a fost înhămat la căruță, apoi incendiat

Episodul șocant s-a petrecut în 10 martie, când un bărbat de 41 de ani din Afumați, Ilfov, a încărcat căruța cu materiale combustibile, a înhămat calul și apoi a dat foc atelajului, animalul suferind arsuri grave. 

Imediat după incident, bărbatul care și-a incendiat calul înhămat la căruță a fost dus de polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov, fiind internat în temeiul Legii 487/2002, cu afecțiuni neuropsihice, ulterior fiind arestat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Calul incendiat cu tot cu căruță, în Ilfov, a fost eutanasiat