Antena Meniu Search
x

Gala campaniei "Ajut eu", unde dorinţele se transformă în realitate. Antena 1 împlineşte 26 de ani

Antena 1 sărbătoreşte 26 de ani de la prima emisie împlinind dorinţe, cu gala campaniei "Ajut eu", alături de Fundaţia Mereu Aproape.

de Redactia Observator

la 29.11.2019, 19:44

Campania Ajut eu
Gala campaniei "Ajut eu", a început. Antena 1 împlineşte 26 de ani - Observator.tv

Antena 1 sărbătoreşte 26 de ani de la prima emisie împlinind dorinţe, cu gala campaniei "Ajut eu", alături de Fundaţia Mereu Aproape. În loc de "La mulţi ani!", de astăzi spunem împreună "Ajut Eu".

Alessandra Stoicescu este gazda evenimentului, iar echipa Antena 1 şi Fundaţia Mereu Aproape vor fi alături de eroii campaniei, dar şi de mulţi alţi invitaţi surpriză.

Antena 1 a lansat campania "Ajut eu"

La împlinirea a 26 de ani de existenţă pe piaţa media din România, Antena 1 lansează campania "Ajut eu", un punct de întâlnire al oamenilor care au nevoie de ajutor, cu cei care îl pot acorda.

Dorinţa unei tinere, pe nume Rose Marie, care a devenit singurul sprijin al familiei, a fost îndeplinită de chef Cătălin Scărlătescu.

Ea şi-a dorit foarte mult să devină un bucătar priceput şi să gătească pentru mama ei cele mai bune mâncăruri. Chef Cătălin Scărlătescu i-a oferit un şorţ de bucatar şi a invitat-o pe Rose Marie alături de el, într-o bucătărie profesională, ca s-o înveţe câteva reţete.

Rose Marie Bitonce este o adolescentă în clasa a-VIII-a, cu rezultate foarte bune la învățătură. Materiile ei preferate sunt tehnologia și biologia la care merge și la olimpiade. A fost diagnosticată cu scolioză în clasa a-V-a și este nevoită să meargă la kinetoterapie pentru a ține boală sub control.

Mama, Dudica Bitoncea Mădălina în vârstă de 43 ani, suferă de miastenia gravis, o boală autoimună la care tratamentul nu își face efectul întotdeauna. Nu se poate deplasa singură, trebuie să fie cineva cu ea în permanentă. Tatăl, Dudica Bitoncea Ion, în vârstă de 49 de ani, lucrează ca jandarm în municipiul Ploiești și face naveta zi de zi.

Visul lui Mihai Suciu a fost îndeplinit de Gică Popescu

Mihai iubeşte fotbalul, iar Gică Popescu i-a oferit bilete la cel mai important eveniment fotbalistic din lume, meciul dintre Barcelona şi Real Madrid, bilete la hotel, plus o mie de euro pe care să-i cheltuiască la magazinul stadionului.

De când a venit pe lume, aşa a fost fiecare zi din viaţa lui Mihai - plină de obstacole. O permanentă competiţie. Cu cei din jur, dar mai ales cu el. Şi, cu fiecare mică victorie obţinută, el a devenit copilul puternic de azi.  De 14 ani, din clipa în care a intrat în această lume, cu stângul, aşa e viaţa lui Mihai. S-a născut prematur. Iar cele câteva secunde în care creierul nu i s-a oxigenat, au lăsat urme adânci. De neşters vreodată, au spus medicii. Care n-au crezut că Mihai va putea sta în picioare.

Visul Alexandrei a fost să o cunoască pe Bianca Adam, cunoscută ca "Tequilla"

Alexandra Păduraru, 13 ani, este o fată căreia medicii nu i-au dat nicio şansă, Imediat după ce a venit pe lume a intrat direct în sala de operație. Diagnosticul, extrofie de vezica, sună complicat și de neînțeles pentru părinții Alexandrei, dar medicii le-au explicat tranșant și fără prea multă emoție ce înseamnă asta: Va merge că o gască.

Alexandra şi-a dorit foarte mult să o întâlnească pe Bianca Adam, cunoscută ca "Tequilla", o vlogeriţă cunoscută şi urmărită de sute de mii de adolescenţi din România. Întâlnirea a fost deosebit de emoţionantă, atât pentru Alexandra, cât şi pentru Bianca.

Alexander a primit ajutor de la veteranii Invictus

Alexander Dorin are 34 de ani și este din jud. Călărași, comună Dorobanți, sat Vărăști. A avut piciorul drept amputat și protezat ulterior. Are un loc de muncă stabil la o firma care se ocupă de agricultură. Distanță de acasă până la locul de muncă este de 7-8 km; îi parcurge cu microbuzul, dar când este vremea bună ar preferă să meargă cu o tricicletă, ca să nu depindă de microbuz. Veteranii de război de la Invictus România i-au făcut cadou o tricicletă electrică.

Dan Negru i-a ajutat pe băieţii de la Herotech să-şi îndeplinească visul

Ei sunt Herotech. Daniel, Alex şi Codrin. Trei băieţi simpatici, colegi de şcoală şi parteneri în cea mai puternică echipă de robotică de la noi.

Vor să ajungă la World Robbot Summit 2020, să reprezinte România la cea mai importantă competiţie de robotică din lume, şi să demonstreze tuturor că, n-om fi noi buricul pământului, dar nici departe nu suntem. Cei trei băieţi de la Sibiu sunt pregătiţi să demonstreze planetei întregi ce e stare să facă inteligenţa autentică, românească. Dan Negru i-a ajutat pe băieţi să-şi îndeplinească visul. Echipa HEROTECH va putea acum să participe la prestigioasa competiţie din Japonia. 

Nea Mărin a făcut cadou o casă

La vârsta de 19 ani, Jenica Hâncu și-a întâlnit dragostea, un bărbat de 32 de ani cu care lucra împreună într-un depozit de fructe. După 7 luni de relație amoroasă, Jenica a rămas insarcianata cu primul lor copil, Luis Havier. Dat fiind acest lucru, amândoi au decis să se căsătorească.

La aproximativ jumătate de an de la nașterea primului copil, Jenica a rămas inscarcinata cu cel de-al doilea băiat, Dennis Leonel. După acesta veste, soțul Jenicai a venit cu propunerea de a se mută în Ecuador, cu promisiunea unor acte legale astfel încât mama să își poată crește acolo copii, și a faptului că tot ce vor câștigă va fi investit în copii. Totul părea un vis frumos până când s-a transfortat în cel mai mare coșmar. Tatăl copiilor și-a ținut promisiunea doar pe jumătate, actele au expirat în 2 ani de zile, iar expresia " investim în copii" era doar ceva fictiv. Cei 4 locuiau împreună cu mama tatălui și împreună cu fosta lui soție și față pe care o avea din fosta căsătorie. După expirarea actelor toată lumea o trata drept o "ilegală" și nimeni nu o mai ajută cu nimic. Vecinii, milostivi, îi mai aduceau câte o farfurie de mâncare pentru a-și putea hrăni cei doi copilași. Bunica copiilor, cea care se presupune că ar trebui să își iubească și răsfețe nepoii, ascundea toată mâncarea când aceștia veneau în casă dânsei și le dădea să mănâncă numai pâine uscată, câteodată chiar mucegăită, cu cafea. Toată presupusă familie îi spunea că este "o ilegală" și să plece înapoi în țară ei. Nea Mărin a ajutat familia să obţină o casă.

În scurt timp de la începerea campaniei, peste 5.000 de dorinţe au fost deja exprimate pe site.

Pentru că există oameni care au nevoie de ajutor şi oameni care pot să ajute, mecanismul campaniei este unul foarte simplu. Telespectatorii trebuie să acceseze site-ul www.ajuteu.ro şi să îşi pună o dorinţă sau să ajute la împlinirea uneia. Oricât de mic ar putea părea gestul făcut, pentru o altă persoană poate reprezenta împlinirea unui vis.

Sandra Stoicescu se va afla alături de vedetele staţiei, dar şi de invitaţii săi speciali şi va prezenta poveştile emoţionante, momentele fericite şi dorinţele implinite în cadrul campaniei începută de Antena 1 şi Fundaţia Mereu Aproape şi continuată de către telespectatori.

Îi veţi cunoaşte pe primii eroi ai campaniei noastre - Alexandra, Mihai, Jenica, Rose Marie, Alexandru si echipa Herotech.

Oricine vrea să ajute se poate implica. Mecanismul este simplu: intraţi pe AJUTEU.RO si alegeţi o dorinţă de îndeplinit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Gala campaniei "Ajut eu", unde dorinţele se transformă în realitate. Antena 1 împlineşte 26 de ani