Antena Meniu Search
x

Când trebuie montate ANVELOPELE de IARNĂ și ce amenzi riscă șoferii

Potrivit Codului Rutier, anvelopele de iarnă sunt o obligație ce le revine șoferilor care circulă pe șosele acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

Șoferii care nu au anvelope de iarnă riscă amenzi usturătoare de la polițiști

Potrivit Codului Rutier, anvelopele de iarnă sunt o obligație ce le revine șoferilor care circulă pe șosele acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

Cine nu are anvelope de iarnă atunci când șoselele sunt acoperite cu zăpadă sau polei riscă amenzi usturătoare.

Amenzi uriașe pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Conform legii, pentru conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă, şoferii riscă o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 de puncte-amendă), respectiv sancţiuni cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Pe acelaşi subiect

Trebuie știut că singurele anvelope de iarnă acceptate sunt cele inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.

Anvelopele de iarnă, valabile doar cu inscripția M+S

 Literele M si S reprezintă inițialele cuvintelor englezești "mud" and "snow", care înseamnă "noroi (nămol)" și, respectiv, "zăpadă".

Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca și cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S), potrivit Ministerului Transporturilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Când trebuie montate ANVELOPELE de IARNĂ și ce amenzi riscă șoferii