Antena Meniu Search
x

Se aprind lumânări şi în bisericuţa de lemn în care a fost botezat Regele Mihai

Şi la malul mării se aprind lumânări în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai! În special la bisericuţa din lemn din Techirghiol.

Vezi și

Şi la malul mării se aprind lumânări în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai! În special la bisericuţa din lemn din Techirghiol. Regele Mihai a fost botezat chiar în acest lăcaş de cult, care, pentru a scăpa de mâna lungă a comuniştilor, a fost mutat din loc în loc, până a ajuns în celebra staţiune balneoclimaterică.

Iconostasul din lemn, altarul în care pâlpâie tot timpul candela, pangarul cu icoane vechi şi strana scundă. Sunt doar câteva dintre locurile care păstrează neatinsă amintirea monarhului. "A fost adusă de regele Mihai, în 1991. Este o onoare pentru noi. Suntem mândri. Este cetăţean de onoare al oraşului nostru."

În această bisericuţă, spun oamenii locului, a fost botezat Regele Mihai I, care copil fiind, venea adesea aici să se roage alături de mama sa, regina Elena. 

Istoria lăcaşului a fost zbuciumată. Biserica a fost mutată de mai multe ori pentru a nu fi distrusă de comunişti. "Bisericuţa a fost construită în satul Maioreşti, în judeţul Maramureş, iar în 1934 i-a fost donată regelui Carol al II-lea, care a mutat-o mai întâi la Pelişor, iar ulterior, la stâna regală de la Sinaia." 

Biserica este monument istoric şi face parte din patrimoniul cultural naţional. În cinstea suveranului, în Techirghiol mai sunt două monumente, între care un bust în grădina botanică deschisă în martie 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Se aprind lumânări şi în bisericuţa de lemn în care a fost botezat Regele Mihai