Antena Meniu Search
x

Carmen Dan îi răspunde premierului Mihai Tudose: Nu am mințit, Ioniță acceptase inițial propunerea de a fi interimar la șefia Poliției. Documentul semnat de chestorul Ioniță

Carmen Dan îi răspunde premierului Tudose, spunând că nu a mințit și că domnul Cătălin Ioniță acceptase propunerea de a fi interimar la șefia Poliției Române.

Ministerul de Interne Carmen Dan îi răspunde, joi, premierului Mihai Tudose, spunând că nu a mințit și că domnul Cătălin Ioniță acceptase propunerea de a fi interimar la șefia Poliției Române.

Carmen Dan a prezentat o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei.

Documentul semnat de chestorul Cătălin IOniță privin preluarea șefiei Poliției Capitalei

"În legătură cu împuternicerea domnului Cătălin Ioniță. Am aici dovada acceptului domnului Ioniță. Acest acord a ajuns și la domnul prim-ministru. Sintetizând avem pe de o parte documente, pe de altă parte vorbe. Acordul a fost semnat marți. Marți am avut o discuție clară cu chestorul Ioniță care a acceptat propunerea, exprimându-și determinarea de a prelua această funcție și de a începe o reformă reală. După discuție, a semnat acordul prin care acceptă împuternicirea. Imediat după, am anunțat schimbarea șefului Poliției. Apoi s-a declanșat o campanie de denigrare a domnului Ioniță și a familiei sale. Aceleași acuzații nu au constituit o problemă în 2006 pentru nimeni. Miercuri dimineață la ora 6.00 am primit un mesaj de la domnul Ioniță prin care îmi cerea o întâlnire. Apoi mi-a comunicat că are rețineri pentru a merge înainte. Am convenit să așteptăm decizia premierului în privința schimbării domnului Despescu.

Am avut după ședința de guvern cu premierul Tudose. Nu m-a întrebat absolut nimic despre chestorul Ioniță. Nu am avut nicio discuție cu premierul despre chestorul Ioniță, iar de la Ministerul de Interne nu a plecat niciun comunicat referitor la acesta. Ulterior chestorul Ioniță mi-a spus că a avut o discuție cu premierul și a fost întrebat dacă mai vrea să fie șef al Poliției. I-a spus că nu. Apoi am avut o întâlnire cu domnul Ioniță. Ca om pot înțelege asta. Aspectele personale le poate comunica doar domnul Ioniță. Nu știu ce răspuns se aștepta să primească premierul de la chestorul Ioniță, după ce anunțase cu două ore înainte că nu îl mai schimbă pe domnul Despescu.

Până la a fi acuzat de minciună e cale lungă", a precizat Carmen Dan în această seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Carmen Dan îi răspunde premierului Mihai Tudose: Nu am mințit, Ioniță acceptase inițial propunerea de a fi interimar la șefia Poliției. Documentul semnat de chestorul Ioniță