Antena Meniu Search
x

Carnaval de arome în inima Ardealului. Gurmanzii au savurat fructe de mare la Târgu Mureş!

Cine n-a ajuns pe litoral, dar duce dorul scoicilor şi rapanelor din Marea Neagră, le poate savura în inima Ardealului, la Târgu Mureş. La primul festival de mâncare stradală, bucătari din toată ţara s-au întrecut în reţete irezistibile.

Vezi și

Cine n-a ajuns pe litoral, dar duce dorul scoicilor şi rapanelor din Marea Neagră, le poate savura în inima Ardealului, la Târgu Mureş. La primul festival de mâncare stradală, bucătari din toată ţara s-au întrecut în reţete irezistibile.

La Târgu Mureş şi-a dechis porţile primul festival dedicat mâncării stradale, un carnaval al gusturilor şi aromelor ameţitoare.

Zeci de culturi şi-au dat întâlnire pe bulevardul cetăţii medievale. Alături de wurştii nemţeşti şi burgerii americani, au stat la loc de cinste quesadilla, taco şi burrito mexicane.

Dar vedetele absolute au fost, de departe, fructele de mare.

Creveţii, caracatiţa şi calamarii, aduşi de peste mări şi ţări, au avut o concurenţă... românească. Pui de baltă şi rapane.

Preţurile pornesc de la 13 lei, pentru un hot-dog, şi ajung până la 35 de lei, pentru o porţie de rapane ca la Sulina. Un platou cu midii, calamar şi creveţi pane costă 50 de lei, iar o porţie de peşte cu cartofi, 25 lei.

Pe produse organice şi reţete secrete au mizat şi bucătarii din Sibiu. S-au strâns pe cea mai frumoasă stradă a oraşului, să facă spectacol gastronomic. Fie că e vorba despre o paella savuroasă, fie despre un sandviş ridicat la rang de artă. Carnea se ţine trei ore la afumat. Abia apoi începe magia.

Cine n-a ajuns astăzi în Sibiu, mai are încă timp. Festivalul de pe strada Cetăţii se încheie abia mâine seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Carnaval de arome în inima Ardealului. Gurmanzii au savurat fructe de mare la Târgu Mureş!