Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Casă luată de viitură, la Suceava. În pericol, drumul judeţean, biserica şi şcoala

O casă a fost înghiţită de apa râului Suceava, la Brodina, după ce un mal s-a surpat. Proprietarul a fost evacuat la timp, însă acum utoritățile încearcă să facă un zid de protecție pentru a nu fi afectat drumul județean, biserica și o școală.

de Redactia Observator

la 26.07.2018 , 17:52

Proprietarul a fost evacuat la timp, însă acum utoritățile încearcă să facă un zid de protecție O casă a fost înghiţită de apa râului Suceava, la Brodina, după ce un mal s-a surpat

O casă a fost înghiţită de apa râului Suceava, la Brodina, după ce un mal s-a surpat.

Proprietarul a fost evacuat la timp, însă acum utoritățile încearcă să facă un zid de protecție pentru a nu fi afectat drumul județean, biserica și o școală.

Primarul comunei Brodina, Codrin Ilaș-Rusu, a declarat că persoana care locuia în casa respectivă a fost evacuată din timp, iar temelia s-a prăbuşit în apa râului Suceava, scrie presa locală.

Articolul continuă după reclamă

El a explicat că locuința se afla pe un mal foarte înalt, de circa 15 metri, care a fost afectat de apa râului Suceava și care, de două zile, se tot surpa.

Ilaș a arătat că împreună cu specialiști de la Apele Române și de la Drumuri Județene se caută soluții pentru a se opri această surpare.

„Să vedem cum facem pentru că malul e foarte înalt, de 10-15 metri. Nu avem cum să ne apropiem ca să încercăm să facem un zid. Apa bate acolo în mal și se tot surpă. În două zile s-au surpat vreo 10 metri”, a spus primarul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Casă luată de viitură, la Suceava. În pericol, drumul judeţean, biserica şi şcoala