Antena Meniu Search
x

Familia Regală, primul mesaj după perioada de doliu. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, se află la Palatul Elisabeta (Video)

Astăzi, s-au împlinit 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I, ocazie cu care, la Palatul Elisabeta, steagul tricolor a fost înlocuit cu Stindardul Regal.

Familia Regală, primul mesaj după perioada de doliu. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, se află la Palatul Elisabeta

Astăzi, s-au împlinit patruzeci de zile de la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I, ocazie cu care, la Palatul Elisabeta, steagul tricolor a fost înlocuit cu Stindardul Regal.

Familia Regală a postat pe Instagram un mesaj însoţit de un material video.

"Astăzi, duminică, 14 ianuarie 2018, s-au împlinit patruzeci de zile de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I. În cursul dimineții, la Palatul Elisabeta, steagul tricolor care a stat în bernă timp de patruzeci de zile, a fost înlocuit cu Stindardul Regal.

Acest stindard (sau pavilion) indică faptul că Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, se află în reședință. Stindardul din imagine este arborat deasupra Palatului Elisabeta, Castelului Peleș sau Castelului Săvârșin atunci când Majestatea Sa se află în acele clădiri.

În absența Majestății Sale din reședințele regale, stindardul se înlocuiește cu steagul tricolor. Modelul acesta de stindard destinat suveranului a fost instituit în anul 1922 și a fost folosit de Regele Ferdinand I, de Regele Carol al II-lea și de Regele Mihai", este mesajul Familiei Regale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Familia Regală, primul mesaj după perioada de doliu. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, se află la Palatul Elisabeta (Video)