Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cascada Pişoaia a înghețat! Imagini de basm cu una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din Apuseni (Video)

Cascada Pişoaia, una dintre cele mai sectaculoase căderi de apă din Apuseni, a îngheţat. Imaginea este de basm, locul fiind o atracţie deosebită pentru turişti.

de Veronica Micu

la 17.01.2020 , 10:54

Cascada Pişoaia sau Cascada Miresii a îngheţat Cascada Pişoaia a înghețat! Imagini de basm cu una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din Apuseni - captura video YouTube

Cascada Pişoaia, una dintre cele mai sectaculoase căderi de apă din Apuseni, a îngheţat. Imaginea este de basm, locul fiind o atracţie deosebită pentru turişti.

Cascada Pişoaia, cunoscută şi sub numele de Cascada Miresii, a îngheţat şi a creat o imagine splendidă.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Declarată rezervaţie peisagistică, Cascada Pişoaia se întinde pe o suprafaţă destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. 

La Cascada Pişoaia, apa cade de la peste 18 metri înălțime

Căderea de apă se realizează de la aproximativ 18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. 

Iar formaţiunile calcaroase de tip travertinic depuse de-a lungul timpului îi măresc spectaculozitatea.

Cascada Pişoaia se află în comuna Vidra, sat Nemeăi, pe Arieşul Mic, la confluenţă cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului DJ 762 Mihoieşti - Avram Iancu.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » Cascada Pişoaia a înghețat! Imagini de basm cu una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din Apuseni (Video)