Antena Meniu Search
x

Fostul şef al Poliției Române, audiat la DNA, la o zi după demisie. Cătălin Ioniță este acuzat de trafic de influență

La doar o zi de când a demisionat, fostul şef al Poliţiei Române a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Vezi și

La doar o zi de când a demisionat, fostul şef al Poliţiei Române a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Chestorul Cătălin Ioniţă este acuzat oficial de trafic de influenţă. Ar fi favorizat o femeie de 85 de ani să intre mai repede în posesia unor terenuri, pentru ca mai apoi să le cumpere chiar el, susţin anchetatorii.

După mai bine de 4 ore de audieri, chestorul Ioniţă a ieşit din sediul DNA, liber. Procurorii îl acuză că ar fi făcut presiuni asupra unui primar şi a unui prefect, pentru ca o femeie să intre mai repede în posesia unor terenuri retrocedate. S-ar fi întâmplat în 2009. Pe atunci, Cătălin Ioniţă era ofiţer de poliţie economică. 

Un singur lucru i-ar fi legat pe cei doi, susţine femeia: aveau acelaşi duhovnic. Prin el s-au cunoscut, iar Cătălin Ioniţă a ajuns să o împrumute, când a aflat că fiul ei are datorii la cămătari. 

Petruţa Dinu: "Ioniţă a venit cu 10 mii de euro în lei şi mi-a dat în casă, era şi fii-mea, ca să putem să scăpăm de cămătari."

În 2015, ca să-i înapoieze datoria, femeia ar fi vândut o parte din terenul de 18 hectare, pe care îl obţinuse în urma unor retrocedări. Chiar mama chestorului Ioniţă a cumpărat pământul.

Trei ani mai târziu, Petruţa Dinu a devenit suspect, alături de Cătălin Ioniţă, pentru cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.

Înainte de a ajunge la DNA, fostul Inspector General şi-a depus demisia şi a oferit un interviu pentru Observator. 

Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române: "Voi merge până în pânzele albe să arăt adevărul. Sunt un om de onoare, sunt un om care acum 24 de ani când am intrat în MAI am depus un jurământ, am respectat acest jurământ şi o voi face până în pânzele albe. Nici măcar moral nu am conştiinţa încărcată cu absolut nimic."

Chestorul Cătălin Ioniţă a fost şef al Poliţiei Române timp de şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Fostul şef al Poliției Române, audiat la DNA, la o zi după demisie. Cătălin Ioniță este acuzat de trafic de influență