Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Câți bani a plătit Mr. Beast ca să filmeze șapte zile în Salina Turda. Clipul, viral în aproape toată lumea

Salina Turda este vedeta momentului pe internet - aproape 50 de milioane de oameni din toată lumea au văzut o filmare făcută în oraşul subteran de un youtuber faimos. Americanul Mr. Beast a făcut curioasă o planetă întreagă cu un test de supravieţuire de o săptămână în fosta mină de sare din Transilvania. 

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 20:14

"În timpul celui de-al doilea război mondial, când România era bombardată, mii de oameni se ascundeau aici. Acum, doar un grup de YouTuberi mai trăiesc aici", spune Mr. Beast în clipul lui.

Youtuberul american cu peste 320 de milioane de urmăritori şi o avere de 700 de milioane de dolari a provocat 11 cunoscuţi influenceri la un test de supravieţuire în salina Turda, la 40 de metri sub pământ.

Clipul lui Mr. Beast de la Salina Turda, văzut de aproape 50 de milioane

Vezi și

Filmarea din salina Turda a fost în topul celor mai urmărite clipuri de pe youtube în Canada, Statele Unite, Brazilia, Australia şi Europa. Aproape 50 de milioane de oameni au văzut-o. Ca să atingă acest număr de vizitatori, fosta mină de sare ar avea nevoie de 83 de ani. 600.000 de turişti o explorează anual.

Pe acelaşi subiect

"Chiar dacă arată ca ceva venit direct din viitor, acest oraş este construit în interiorul unei mine vechi de peste 1.000 de ani", mai spune influecerul.

Cât a plătit Mr. Beast ca să fie lăsat șapte zile acolo

Youtuberii au filmat aventura subternă în iulie, când Salina Turda a fost închisă pentru public. Presa locală scrie că primăria a încasat un milion de euro ca să îl lase pe Mr. Beast şapte zile în subteran. Primarul jubilează.

"În vara aceasta am avut şi 7.000 de vizitatori pe zi. Cu siguranţă, la 300 şi ceva de milioane de vizualizări pe care le poate avea acest clip se va intensifica. Noi am făcut deja demersurile pentru ca Salina Turda să intre în patrimoniul UNESCO", spune Cristian Octavian Matei - primar Turda.

MrBeast, care a făcut celebră salina Turda, a fost declarat cel mai bine plătit YouTuber în 2021, când a câştigat 54 de milioane de dolari într-un an. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Câți bani a plătit Mr. Beast ca să filmeze șapte zile în Salina Turda. Clipul, viral în aproape toată lumea