Antena Meniu Search
x

CAZ ŞOCANT în Botoşani: Un bărbat şi-a tăiat piciorul cu TOPORUL, şi-a băgat membrul în pungă şi s-a dus la spital! Medicii, ŞOCAŢI: Nu am mai văzut aşa ceva!

Caz şocant în Botoşani, acolo unde un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Drăguşeni, a recurs la un gest extrem din cauza durerilor provocate de o afecţiune circulatorie, dar şi a stării avansate de ebrietate. 

- monitorulbt.ro

Caz şocant în Botoşani, acolo unde un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Drăguşeni, a recurs la un gest extrem din cauza durerilor provocate de o afecţiune circulatorie, dar şi a stării avansate de ebrietate. 

Totul s-a întâmplat sâmbătă dimineaţă, când bărbatul a ajuns la spital în şoc hemoragic, cu o bucată de picior într-o pungă.

Iniţial, medicii au crezut că e vorba despre un accident în gospodărie, însă cu toţii au rămas şocaţi când au aflat că el a fost cel care şi-a amputat piciorul cu un topor.

Exasperat de durerea provocată de arterită, dar şi într-o avansată stare de ebrietate, bărbatul a luat pur şi simplu un topor din magazia casei, şi-a pus piciorul pe o buturugă şi a lovit cu putere.

Pe acelaşi subiect

„Atât de determinat a fost, încât a încercat de trei ori până a reuşit. Mai avea două plăgi, una mai jos de genunchi, a doua câţiva centimetri mai jos, iar a treia oară deasupra gleznei. Apoi a acoperit cu pământ. Nu am văzut aşa ceva în viaţa mea”, a povestit şocat un asistent din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, potrivit monitorulbt.ro.

„Ajungi spre pensie şi nu le vezi pe toate în activitatea medicală. Un pacient cu etilism cronic, cu multiple traumatisme accidentale în istoric, a venit sâmbătă cu o amputaţie voluntară de picior, la nivel supramaleolar.  Ceva nu i-a convenit la piciorul lui, a luat toporul şi l-a tăiat. Este un gest extrem, să iei toporul şi să îţi tai piciorul. Lama de topor nu taie ca un bisturiu.

Mai și contuzionează. Cămaşa interioară a arterei alunecă de pe pereţii groşi ai acesteia şi are loc un colaps şi aproape se închide în interior, într-o primă fază, ceea ce a făcut ca fluxul de sânge pierdut să fie mai mic. Trebuie să îl evaluăm, pentru că în urmatoarele zile să îi facem şi un retuş de bont, să fie funcţional din punct de vedere al unei proteze. Dar asta şi cu ajutorul colegilor psihiatri”, a precizat medicul primar Radu Malancea, şeful secţiei ortopedie-traumatologie din cadrul SJU Botoşani.

Aflat sub strictă supraveghere medicală, omul spune că nu îşi mai aminteşte nimic.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mă durea tare piciorul. Efectiv nu ştiam ce fac. Vedeam nişte vedenii. Am ajuns cu piciorul tăiat. Nu ţin minte nimic. Vedeam nişte reptile. Acum îmi pare rău că am ajuns fără picior”, a spus bărbatul de pe patul de spital.

Potrivit medicilor, ceea ce l-a făcut să recurgă la gestul şocant ar putea fi, paradoxal, şi ceea ce l-a salvat de la o moarte prin exangvinare. Asta pentru că arterita de care suferă a făcut şi ca vasele de sânge îngustate să nu sângereze din abundenţă, ca la un om sănătos, şi astfel să poată ajunge la spital încă în viaţă, deşi a stat câteva ore cu rana deschisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » CAZ ŞOCANT în Botoşani: Un bărbat şi-a tăiat piciorul cu TOPORUL, şi-a băgat membrul în pungă şi s-a dus la spital! Medicii, ŞOCAŢI: Nu am mai văzut aşa ceva!