Antena Meniu Search
x

Cazul Alexandrei, fetița torturată și omorâtă în bătaie de mamă, schimbă procedurile DGASPC în toată țara. Neregulile descoperite la Galați 

Cazul Alexandrei, fetiţa de 9 ani ucisă de propria mamă după cinci zile de torturi şi bătaie, arată negru pe alb o realitate crudă: instituţia care ar trebui să aibă grijă de copiii abuzaţi nu îşi face treaba. Raportul Corpului de Control a descoperit că deşi putea preveni tragedia, timp de un an, DGASPC Galaţi a făcut doar controale superficiale şi a permis astfel ca cele trei surori să rămână în casa terorii. Moartea Alexandrei schimbă acum procedurile la nivelul Protecţiei Copilului din toată ţara.   

de Adrian Obreja

la 27.02.2024, 13:59

Vezi și

Conform raportului, unde scrie foarte clar că au fost deficiențe grave în ceea ce privește instrumentarea acestui dosar s-a stabilit și faptul că psihologul și asistentul social din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Galați trebuie să intre în cercetare disciplinară, la fel și șeful Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Galați. 

Reprezentanții celor două instituții au declarat că au fost întrunite aceste condiții și că a început cercetarea disciplinară. Tot în raport se arată că acești reprezentanți ai instituțiilor publice care au atribuții pe această linie nu și-au făcut treaba, au fost deficiențe grave în ceea ce privește instrumentarea acestui dosar.

Cei care au fost în achetă socială, în vizită la familia respectivă, nici măcar nu au cerut un simplu examen medical de bază pentru a se stabili dacă cele trei fete au urme de violență pe corp, deși aveau astfel de vânătăi, așa cum se știe, mai ales după ce educatoarea uneia dintre ele a făcut sesizare la Direcția pentru Protecția Copilului. Sunt deficiențe grave, sunt lucruri care ar fi trebuit să fie făcute și nu s-au făcut, asta arată raportul în acest moment. 

Imediat după ce a fost finalizat raportul, Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului a trimis o circulară la toate Direcțiile pentru Protecția Copilului din țară, unde se solicită de urgență modificarea protocolului, modificarea tuturor regulamentelor în ceea ce privește instrumentarea acestor cazuri. Se solicită stabilirea unor termene clare de vizită la domiciliu, se solicită stabilirea unor pași clari ce trebuie făcuți în cazul în care vorbim de copii abuzați, lucruri care nu au fost făcute până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cazul Alexandrei, fetița torturată și omorâtă în bătaie de mamă, schimbă procedurile DGASPC în toată țara. Neregulile descoperite la Galați