Antena Meniu Search
x

Video Cazul surorilor vândute de bunică unor familii de romi. DGASPC Mehedinți spune că fata de 12 ani a fost abuzată în noaptea nunții

Surorile de 9 și 12 ani din Mehedinți, care au fost vândute de propria bunică unor familii de etnie romă din Dolj și Gorj au ajuns într-un centru pentru copilul abuzat din cadrul DGASPC Mehedinți. Directorul instituției, Adrian Bidilici, a confirmat că fetele au fost vândute de bunică în vederea căsătoriei, iar în cazul fetei de 12 ani a fost consumată noaptea nunții.

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 17:21

Vezi și

Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți, a făcut mai multe declarații despre situația fetițelor vândute de bunică unor familii de etnie romă și care, în prezent, se află într-un centru pentru protecția copilului. El a declarat că fetița de 9 ani a fost căsătorită în Dolj. Familia tânărului a fost prezentă la domiciliul ei din Malovaţ, unde ar fi avut loc o petrecere de logodnă. Ulterior, ea a fost dusă la Dolj de familia tânărului de 11 ani cu care urma să fie căsătorită.

Fetița de 12 ani a fost abuzată sexual în noaptea nunții

În cazul fetiței de 12 ani situația a fost mai complicată, spune directorul DGASPC Mehedinți. ”Acolo s-a produs o nuntă efectiv, cu invitați și dar, s-a confirmat și faptul că a avut loc un act sexual”, a spus acesta.

În plus, fetița de 12 ani era bătută și exploatată de familia tânărului din Motru cu care a fost măritată forțat. Ea le-a povestit specialiștilor de la centru că le ducea cafeaua la pat dimineața socrilor ei și era bătută că nu făcea suficientă curățenie în casă. Și-a anunțat mama naturală care a mers și a luat-o din familia de romi.

Pe acelaşi subiect

Fetele vândute spre căsătorie erau în grija bunicii printr-o decizie a instanței

Fetițele erau în grija bunicii printr-o decizie a instanței, nu prin DGASPC, care a constatat că mama naturală a lor ar avea probleme psihice și nu le poate îngriji.

”Bunica a parafat tranzacția. Nu mama naturală a intermediat căsătoriile, ea nici nu a fost de acord”, dovadă că a mers să-și ia fiica cea mare de la familia din Motru, atunci când i-a povestit calvarul prin care trece, a mai spus directorul DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cazul surorilor vândute de bunică unor familii de romi. DGASPC Mehedinți spune că fata de 12 ani a fost abuzată în noaptea nunții