Antena Meniu Search
x

Video Ce cred românii despre NATO? "Avem o siguranţă în plus, să dormim liniştiţi. Nu vin rușii peste noi"

România sărbătoreşte majoratul în NATO în aceeaşi zi în care Alianţa împlineşte 73 de ani. Este momentul potrivit pentru a ne aminti că ne bucurăm de pace şi stabilitate ca membrii NATO. Festivităţi militare au marcat evenimentul la Cluj şi în Bucureşti, la sediul Ministerului Apărării. Iar ceremonia de la malul mării a fost spectaculoasă.

de Redactia Observator

la 03.04.2022, 20:40

Vezi și

Drapelul României şi cel al NATO au fost arborate la bordul navelor militare. 

Victor Pantelimon, analist politică externă: Vă uitaţi la ştiri şi vedeţi cum arată Ucraina şi cum ar putea arăta România dacă nu eram în NATO, cred că asta este cea mai bună definiţie a prezenţei noastre în NATO, faptul că suntem în pace, în securitate, avem o siguranţă şi o stabilitate. 

Femeie: Consider că e un avantaj. Era alta starea de spirit dacă nu eram în NATO. E un pic de siguranţă pentru noi toţi. 

Femeie: Avem o siguranţă în plus, să dormim liniştiţi şi noi şi familia şi vecinii. 

Bărbat: Vin ruşii peste noi? Nu vin, avem bazele aici, care ne păzesc. 

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale: NATO reprezintă pentru România cea mai puternică garanţie de securitate pe care ne putem baza în vremuri cum, din păcate, sunt cele pe care le trăim acum. NATO este România, România este NATO!

Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO: România este matură, influentă şi respectată în NATO. Felicitări aliatului român, de ziua NATO în România. 

Pe 29 martie 2004, România a semnat documentul de aderare la NATO, iar în prima duminică a lunii aprilie, steagul ţării noastre a fost arborat la sediul Alianţei de la Bruxelles.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ce cred românii despre NATO? "Avem o siguranţă în plus, să dormim liniştiţi. Nu vin rușii peste noi"