Antena Meniu Search
x

Video Ce pot face turiştii la munte, în prima zi fără restricţii. Masca nu mai este obligatorie în exterior

Şi la munte e vreme frumoasă astăzi, iar aerul curat se simte altfel atunci când îl respirăm fără mască. Aşa că mulţi au luat drumul muntelui în primul weekend cu mai puţine restricţii. Reporterul Observator, Claudiu Loghin, este acum la Bran.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.05.2021, 15:21

Vezi și

Claudiu Login, reporter Observator: "Se pot bucura de toate lucrurile de care se puteau bucura şi înainte de pandemie, odată cu relaxarea restricţiilor impuse de autorităţi cu siguranţă numărul turiştilor inclusiv de aici, de la Castelul Bran, a crescut. În imagini aveţi poarta de acces către domeniul Castelului Bran, sunt mai mulţi turişti decât într-un weekend de pandemie, când chiar cu aceste restricţii castelul a fost deschis. Aici se şi pot vaccina, pentru că este organizat un centru de vaccinare, un maraton de vaccinare în fiecare weekend din această lună. În primul weekend, aproximativ 270 de turişti s-au vaccinat cu Pfizer, aici, la Bran. Cu siguranţă, această relaxare a măsurilor impuse de autorităţi le dă libertatea turiştilor să se bucure de tot ce este frumos, aici, la munte. Vorbim de plimbări la pas pe traseele turistice din zona, plimbări cu bicicletele de munte, partide de echitaţie sau zboruri cu parapanta"

Lucrările pentru traseele speciale de biciclete vor începe de săptămâna viitoare pe versantul nordic al masivului Postăvarul.

Sorin Toarcea, purtator de cuvant Primaria Brasov: "Vorbim de trei trasee complexe de downhill. Sperăm prin acest proiect sa atragem cat mai multi turisti si cat mai multi brasoveni in practicarea acestui sport"

De ieri, autobuzele care asigură transportul public de călători între Braşov şi Poiana Braşov au, în exterior, suporturi pentru transportul bicicletelor, serviciu oferit gratuit. 

Sorin Toarcea, purtator de cuvant Primaria Brasov: "Exista o dezvoltare a acestui sport în Braşov în ultimii ani şi tocmai de aceea a trebuit să venim în intampinarea brasovenilor si turistilor cu acest sistem de transport"

Fie că vorbim despre dispozitive montate pe autobuze sau pur şi simplu despre remorci, e la fel de simplu: îţi pui bicicleta pe un lăcaş, o asiguri şi te urci în autobuz. Cu mijloacele de transport în comun se pot transporta 22 de biciclete pe oră, în timpul saptamanii, şi 27 pe oră, în weekend. 

"Incredibil! "

"De ce?"

"Pentru că poţi să-ţi dezvolţi hobby-ul la un nivel înalt. Şi plus că avem si trasee. "

"Ma voi duce sus in poiana si voi cobora pe un traseu de bicilete "

"Cum vi se pare modalitatea asta de transport?"

"Aceasta e cea mai mica, sunt platforme si mai mari. E ok, ma bucur ca au revenit platformele."

"Am plecat de la Rasnov si am venit in poiana. Relaxare"

"Greu"

"Greu, obositor"

Cum sezonul sporturilor de iarnă este oficial încheiat, la munte, turiştii se pot bucura de primele zile fără mască şi prin plimbări pe trasee, zboruri cu parapanta sau partide de echitaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ce pot face turiştii la munte, în prima zi fără restricţii. Masca nu mai este obligatorie în exterior