Antena Meniu Search
x

Ce s-a întâmplat cu gardurile montate în unele supermarketuri pentru a-i separa pe vaccinați de nevaccinați

Gardurile metalice de doi metri montate în câteva magazine din țară ale unui mare lanț de supermarketuri au fost date jos din galeriile comerciale.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 18:17

Ce s-a întâmplat cu gardurile montate în unele supermarketuri pentru a-i separa pe vaccinați de nevaccinați
Ce s-a întâmplat cu gardurile montate în unele supermarketuri pentru a-i separa pe vaccinați de nevaccinați - Observator

Gardurile instalate pentru a separa persoanele vaccinate de cele nevaccinate nu doar că au provocat scandal, dar au atras și atenția autorităților care au semnlat în unele cazuri că nu respectă normele de siguranță la incendiu.

Garduri metalice similare cu cele folosite în construcţii au fost montate încâ de săptămâna trecută de-a lungul galeriilor comerciale din toată ţara pentru separarea clienților cu certificat verde de cei care nu au un asemenea document. Unii au fost de acord cu măsura controversată, dar a stârnit revoltă printre alţii şi chiar umor, mai ales că nimeni nu verifica existenţa certificatului verde.

Reprezentanții lanțului de magazine nu au explicat în ce scop au fost montate gardurile şi de ce nu este verificat certificatul verde, dar din mai multe magazine au început să disprară.  În Ploiesti și Câmpina, magazinile au fost verificate de ISU. În urma controalelor au fost identificate 4 nereguli, inclusiv privind planul de evacuare al clădirilor în caz de incendiu. Trei dintre acestea au fost soluționate, iar cea de-a patra urmează sa fie remediata in cursul zilei. In urma verificării au fost aplicate 3 avertismente și o amenda de 2500 lei, potrivit autorităților.

Reacțiile clienților 

Întrebaţi cum li se par gardurile, clienții au reacționat iniţial că "sunt pentru protejare, sunt bune". Dar după ce află care e scopul lor, de a separa persoanele cu certificat verde de cele care nu deţin documentul, sunt neîncrezători: "Păi nu, e pentru intrare şi pentru ieşire". După ce află care e rostul gardului, oamenii devin şi mai nedumeriţi, mai ales că nu le-a cerut nimeni vreun certificat. "Atât timp cât nu îţi cere certificatul, nu le văd rostul", spune o femeie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ce s-a întâmplat cu gardurile montate în unele supermarketuri pentru a-i separa pe vaccinați de nevaccinați