Antena Meniu Search
x

Ce trebuie să facă românii care au pierdut dovada vaccinării. Valeriu Gheorghiţă, lămuriri de ultimă oră

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, dr. Valeriu Gheorghiţă, a venit cu explicaţii pentru românii care pierd dovada vaccinării.

de Monica Palade

la 24.02.2021, 14:57

Ce trebuie să facă românii care au pierdut dovada vaccinării. Valeriu Gheorghiţă, lămuriri de ultimă oră - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

Astfel, cei care au pierdut adeverința prin care pot dovedi faptul că s-au vaccinat anti-COVID nu pot descărca alta din platformă, ci trebuie să se întoarcă la centrul unde au fost imunizați.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, miercuri, de jurnaliști, ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării, pentru că aceasta nu este disponibilă pe platforma de vaccinare.

Nevoiţi să se întoarcă la centrul de vaccinare

„Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză și doza a doua. Adeverința se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor care este gestionat la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică”, a spus Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.

836.860 de persoane au fost imunizate până în prezent

De la începutul campaniei de vaccinare până marți, în țară au fost vaccinate 836.860 de persoane, din care 601.573 cu ambele doze, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie. Pe 15 februarie au fost administrate primele doze din serul AstraZeneca.

În România, 836.860 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului până la data de 21 februarie. Ţara noastră a început de pe 27 decembrie campania de vaccinare cu serul celor de la Pfizer-BioNTech. Alte două vaccinuri care au fost aprobate sunt Moderna (imunizarea oamenilor începând cu data de 4 februarie) şi Oxford-AstraZeneca (primele doze au fost administrate pe 15 februarie).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ce trebuie să facă românii care au pierdut dovada vaccinării. Valeriu Gheorghiţă, lămuriri de ultimă oră