Antena Meniu Search
x

Cea mai activă pagină de Facebook din timpul protestelor e administrată de 350 de oameni

Tineriada îşi are originile în mediul online. Iar manifestaţiile din ultima săptămână au fost duse la un nivel superior. În spatele calculatoarelor, un grup de 350 de oameni aministrează cea mai activă pagină de Facebook din timpul protestelor - Corupţia Ucide.

Vezi și

Tineriada îşi are originile în mediul online. Iar manifestaţiile din ultima săptămână au fost duse la un nivel superior. În spatele calculatoarelor, un grup de 350 de oameni aministrează cea mai activă pagină de Facebook din timpul protestelor - Corupţia Ucide.

Cu părul prins la spate şi geacă de motor, Florin se îndreaptă hotărât spre Piaţa Victoriei. Ajuns lângă protestatari, îşi scoate telefonul şi fotografiază mulţimea. În urmă cu o săptămână, sute de mii de oameni s-au mobilizat din spatele calculatorului, cu ajutorul lui. 

-Dacă noi suntem sute de mii de oameni uniţi, putem colabora unii cu alţii şi putem crea ceva mult mai mişto decât dacă am fi, cum eram înainte, 30.000.

Cu această idee în cap, Florin a creat pe Facebook pagina "Corupţia Ucide". După mai bine de un an, ea a devenit locul de întâlnire al manifestanţilor. 

Pe acelaşi subiect

-Pe graphic design, de exemplu, avem nevoie de grafică, lumea se bagă pe grupul ăla şi face un afiş, de aia avem afişe faine prin piaţă.

Florin a adunat în jurul lui alţi 350 de oameni creativi. Administrează împreună pagina şi vin cu idei amuzante pe care le pun în practică, în stradă. 

-În primul rând, ne-am mobilizat pe reţelele de socializare. Ne-am întâlnit, am creat bannere, am creat mesaje pentru scandări şi ne-am strâns să mergem împreună la protest.

Pe Facebook, imaginile din piaţă l-au convins pe Ştefan că merită să se urce în primul tren din Iaşi cu destinaţia Bucureşti. În plină sesiune, de o săptămână face naveta de nouă ore între examene şi proteste. 

-E un simţ civic extraordinar din partea cetăţenilor şi eram dornic să vin şi eu în capitală să fiu alături.

Şi Alina este unul dintre utilizatorii paginii. A ieşit în stradă imediat după ce Ordonanţa 13 a fost publicată în Monitorul Oficial. Împreună cu alţi câţiva prieteni îşi dă întâlnire în fiecare seară, la aceeaşi oră, în acelaşi loc.

-Sună-l să vă întâlniţi şi să veniţi. Eu acum plec de la muncă.

-Sunt la serviciu până la 18:30-19:00, depinde, după care metrou şi Piata Victoriei, până îngheţăm cu totul şi mergem acasă şi repetăm a doua zi.

Andrei a participat inclusiv la dezbaterile pe marginea ordonanţei. Cu Alina şi Ştefan s-a cunoscut în piaţă. Iar pe Facebook au împărţit idei pentru lozincile din piaţă. 

-Nu am auzit argumente, nu am auzit de la conducecera partidului şi de la conducerea Guvernului decât că ei au comunicat prost. Bine, dar macar nişte scuze.

În ultimele şapte zile, peste un milion de români şi jumătate de români au ieşit în stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cea mai activă pagină de Facebook din timpul protestelor e administrată de 350 de oameni