Antena Meniu Search
x

Video Ceea ce ar fi trebuit să fie un campus ultra-modern riscă să ajungă în paragină, în Nădlac. Investiţie de 17 milioane de lei

O clădire care ar fi trebuit să adăpostească unul dintre cele mai moderne campusuri şcolare din ţară, stă abandonată în câmp, printre bălării. Este vorba despre complexul şcolar din Nădlac.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 13:55

Vezi și

Lucrările au început în urmă cu 13 ani, iar banii folosiţi până acum s-au dus pe apa Sămbetei. Între timp elevii oraşului învaţă în clădiri vechi de 150 de ani, pentru care primăria plăteşte o chirie anuală de peste 100 de mii de euro.

Ziduri ridicate în câmp. Atât s-a ales de proiectul prin care urma să se construiască un campus şcolar modern în Nădlac. "Acest proiect cuprinde sala de sport, garsonmierele pentru profesori, ateliere, centrala termică, internat cu cantina, cele 48 de săli de clasa", a declarat Ioan Radu Mărginean, primarull din Nădlac.

Investiţie de 17 milioane de lei

Construcţia, a demarat în 2008 şi a fost finanţată de ministerul Educaţiei. Un an mai târziu însă, finanţarea se opreşte, din cauza crizei economice. Abia peste alţi cinci ani proiectul este reluat, de această dată cu finanţare europeană. Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor nu este însă respectat, aşa că banii sunt daţi înapoi.

"În total s-au investit 17 milioane de lei până acum. Este păcat de această clădire pentru că va rămâne în paragină dacă nu vom reuşi să obţinem nişte fonduri externe, europene sau de la guvern", a mai spus primarul din Nădlac. Între timp, cei peste o mie de elevi din oraş sunt împrăştiaţi în zece clădiri vechi de peste 150 de ani, pentru care primăria plăteşte o chirie anuală de peste 100 de mii de euro.

"Una e să faci şcoala într-un campus şcolar din mileniul 21 şi alta e să faci şcoala în clădiri construite în secolul 19. Nu am crezut atunci că voi ajunge la pensie şi campusul nu va fi terminat", a declarat Nicoleta Huszarik, director liceu. "E destul de dificil pentru colegi, pentru profesori, mai ales profeseorii de limbi străine care în afară de cele 2 clădiri, unde funcţioneaza gimnaziu şi liceul, mai merg la şcolile primare care sunt destul de departe", a declarat Iarmila Heckel, director adjunct liceu. Noul an şcolar îi va prinde pe elevii şi profesorii din Nădlac tot în clădirile vechi. În timp ce, în câmp, stă abandonată cladirea care ar fi trebuit să fie un campus şcolar modern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ceea ce ar fi trebuit să fie un campus ultra-modern riscă să ajungă în paragină, în Nădlac. Investiţie de 17 milioane de lei