Antena Meniu Search
x

Cel mai bătrân animal are peste 182 de ani!

Mai mulţi experţi au stabilit că titlul de cel mai bătrân animal de pe Pământ îi revine unei broaşte ţestoase dintr-o specie rară. Jonathan, ţestoasa care trăieşte pe insula Sfânta Elena, din Atlanticul de Sud are 182 de ani.

 Ţestoasele din specia lui Jonathan trăiesc de cealaltă parte a Africii, în insulele Seychelles, unde există o populaţie mică şi ameninţată de asemenea ţestoase. Nu se ştie cum a ajusn acesta pe insula Sfânta Elena, aflată în Atlanticul de Sud.

O fotografie făcută în 1882 îl înfăţişează având deja talia unui adult; or, sunt necesari cel puţin 50 de ani pentru a atinge aceste dimensiuni; de aceea, deşi nu i se cunoaşte cu precizie vârsta, oamenii consideră că s-ar fi născut în anul 1832 şi că ar avea, aşadar, 182 de ani.

Jonathan suferă de fel de fel de neajunsuri din cauza bătrâneţii: e practic orb, având cataractă la ambii ochi, şi şi-a pierdut simţul mirosului; auzul, în schimb, i-a rămas bun. Se hrăneşte cu banane, varză şi morcovi şi îi place să fie mângâiat pe gât.

sursă: descopera.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cel mai bătrân animal are peste 182 de ani!