Antena Meniu Search
x
LIVE

Cel puțin 18 morți și 30 de răniți în atacul cu mașină capcană de la Mogadishu

Ce puţin 18 persoane au murit şi peste 30 au fost rănite în explozia unei maşini-capcană din apropierea unui hotel din Mogadishu.

la 28.10.2017, 23:29

Ce puţin 18 persoane au murit şi peste 30 au fost rănite în explozia unei maşini-capcană din apropierea unui hotel din Mogadishu. În oraş s-au mai semnalat două explozii, una dintre ele provocată de un atacator sinucigaş, relatează AP.

Căpitanul Mohamed Hussein a declarat pentru AP că peste 20 de persoane, inclusiv oficiali din Guvern, ar fi blocate în hotel, în contextul în care forţele de ordine luptă cu extremişti la ultimul etaj al hotelului Nasa-Hablod, aflat în apropierea palatului prezidenţial. Doi din cei cinci atacatori au fost ucişi la etajul 1 al hotelului.

Ceilalţi atacatori au folosit grenade şi au întrerupt cucrentul electric în clădire.

Atacul de sâmbătă a fost revendicat de gruparea extremistă Al-Shabab. Printre victime se numără un colonel de poliţie, a menţionat Hussein.

Exploziile de sâmbătă au avut loc la două săptămâni după atacurile de la Mogadishu soldate cu moartea a peste 350 de persoane. La 14 octombrie, două atentate cu maşini capcană au avut loc în faţa unui hotel din Mogadishu şi în cartierul Madina, fiind soldate cu moartea a 358 de persoane.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cel puțin 18 morți și 30 de răniți în atacul cu mașină capcană de la Mogadishu