Antena Meniu Search
x

Cele mai GRAVE accidente din lume! Autocarele MORŢII au luat mii de vieţi

Accidentul din Argentina readuce aminte de alte mii de vieţi pierdute, de-a lungul timpului în autocare-capcană. Cele mai periculoase ţări din lume pentru călătorii sunt Peru, India, Nigeria, Camerun, China şi Tanzania, aici petrecându-se constant astfel de drame pe şosea

Accidentul din Argentina readuce aminte de alte mii de vieţi pierdute de-a lungul timpului în autocare. Cele mai periculoase ţări din lume pentru călătorii cu autocarul sunt Peru, India, Nigeria, Camerun, China şi Tanzania, aici petrecându-se constant astfel de drame pe şosea

Iată câteva dintre cele mai grave accidente de autocar din lume:

Camerun: 70 de morţi

La începutul anului 2003, în Camerun, un autocar a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit de mai multe maşini, printre care şi un alt autobuz. Incidentul s-a soldat cu 70 de morţi şi 15 răniţi. India: 40 de morţi. Ucraina: 20 de morţi

Tot în luna ianuarie a aceluiaşi an, în India, un autobuz plin cu turişti s-a lovit de un camion. Bilanţul: cel puţin 40 de morţi şi 10 răniţi. În decembrie 2003, în Ucraina, un autobuz plin cu mineri a căzut într-o prăpastie lângă Simferopolskyi, în Crimeea, iar 20 de persoane au murit şi 40 au fost rănite.

CITEŞTE ŞI Argentina: 41 de morți după ce un autobuz cu ofițeri ai poliției de frontieră s-a prăbușit într-o râpă

Brazilia: 40 de morţi

Un autocar a căzut de pe un baraj într-un lac de acumulare din oraşul brazilian Fortaleza, în ianuarie 2004. Peste 40 de oameni şi-au pierdut viaţa. În aprilie, un autocar din Bulgaria, cu 50 de oameni la bord (34 de elevi şi 16 profesori), s-a prăbuşit în râul Lim, de la graniţa dintre Serbia şi Muntenegru. Doisprezece copii s-au înecat în accidentul care s-a petrecut pe timp de noapte.

Peru: 80 de morţi

Anul următor, în India, 55 de nuntaşi au murit după ce autobuzul în care se aflau a fost lovit de un tren la Nangpur. În luna mai, în Peru s-au produs două accidente tragice, care s-au soldat în total cu aproape 80 de morţi, după ce două autobuze au căzut de pe şoselele aflate la mare altitudine.

Franţa: 26 de morţi

Un autobuz supra-aglomerat a căzut într-o prăpastie în Nepal, în octombrie 2006. Din cei 85 de oameni aflaţi la bord, 42 au murit. Anul următor, pe o autostradă din Franţa, un autocar plin cu pelerini polonezi a luat foc, iar 26 de oameni şi-au pierdut viaţa.

În 2010, 58 de oameni au murit în Republica Democratică Congo, după ce autocarul în care se aflau a căzut în lacul Tanganika. Un an mai târziu, în Peru s-au petrecut trei accidente groaznice, iar peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce autobuzele în care se aflau au ieşit de pe şosea.

Cele mai grave accidente din România

În 22 iulie 2008, în Dâmboviţa, opt oameni au murit după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren pe calea ferată.

În august 2008, un alt autobuz a fost lovit de tren în România, la Scânteia, în judeţul Iaşi. Bilanţul a fost cel mai grav pentru un accident rutier din ţara noastră din ultimii ani: 14 morţi.

În 2013, în Muntenegru a avut loc cel mai dramatic eveniment rutier din Europa al anului respectiv. 18 români au murit, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cele mai GRAVE accidente din lume! Autocarele MORŢII au luat mii de vieţi