Antena Meniu Search
x

Cele mai mari şi înspăimântătoare mistere aviatice

Dispariţia avionului din Malaysia este este încă un mister petnru întreaga palnetă. Toată lumea încearcă să găsească o explicaţie plauzibilă pentru dispariţie. Dar nu este însă singurul caz de acest fel.

 De-a lungul timpului au fost mai multe avioane care au dispărut fără urmă. Unele poveşti sunt chiar înspăimântătoare.

1. În Triunghiu Bermudelor dispare Star Tiger.

Avionul cu cei 25 de pasageri a dispărut în timpul unui zbor de la Santa Maria în Azore la Bermuda, la 30 ianuarie 1948. Avionul nu a fost găsit niciodată.

2. Aviatoarea americană Amelia Earhart a dispărut cu avionul pe 2 iulie 1937 în timp ce ea şi navigatorul ei, Fred Noonan, încercau să facă înconjorul Pământului. Earhart a fost prima femeie care a zburat solo peste Atlantic. Ea a dispărut în Oceanul Pacific, lângă Insula Howland.

Ce s-a întâmplat cu acest zbor, este şi astăzi un mister. În timp ce majoritatea cred că pur și simplu a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în mare, alţii spun că ea ar fi fost un spion pentru Franklin D. Roosevelt și ar fi fost capturat de japonezi.

Alte teorii spun că a supraviețuit zborului, s-a mutat la New Jersey şi și-a schimbat numele. Nici variant SF nu a fost exclusă. Unii spus că a fost răpit de extratereștri.

3. Glenn Miller a dispărut în zona Canalului Mânecii cu avionul Air Force.

Liderul big-band, legendarul Glenn Miller a dat o serie de spectacole în Anglia pentru forțele aliate cu US Army Air Force Band în vara anului 1944.

Pe 15 decembrie 1944 el a zburat spre Paris dar nu a mai ajuns. Şi în acest caz au foat mutle teorii. Cea mai ciudată este cea a unui journalist german care crede că aviartorul a ajuns în Franţa şi a făcut infarct într-un bordel parizian.

4. Disparitia avioanelor Zborului 19 în Triunghiul Bermudelor.

Pe după-amiaza zilei de 05 decembrie 1945, 5 militari au dispărut cu avionele în Triunghiul Bermudelor. Aşa au luat naştere numeroalele poveşti despre această zonă misterioasă. Cele 5 militare americane efectuau zboruri de antrenament.

Piloţii au raportat apariţia unor fenomene misterioase. "Nu putem găsi vestul. Totul e dat peste cap. Nu putem fi siguri de nicio direcţie. Totul pare ciudat, chiar şi oceanul".

Zborul 19 a dispărut pentru totdeauna şi nu a mai fost găsit vreodată.

5. Star Dust și misterul codului Morse.

Zborului Star Dust, o versiune civilă a bombardierului Lancaster, a dispărut în timpul unui zbor de la Buenos Aires, Argentina la Santiago, Chile.

Avionul nu a ajuns la destinație , dar operatorul de radio a reușit să trimită un ultim mesaj morse: " STENDEC ".

Mai multe teoprii s-au deszvoltat de-a lungul timpului despre ce sa întâmplat cu avionul - și sensul mesajului final. Majoritatea includ atacuri ale OZN-urilor, sabotaj și explozia deliberată a zborului cu scopul distrugerii unor documente importante.

Totuşi, 50 de ani mai târziu doi alpinişti argentinieni au găsit fragmente ale motorului și bucăți de îmbrăcăminte .

sursă: mirror.co.uk

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cele mai mari şi înspăimântătoare mistere aviatice