Antena Meniu Search
x

Cele mai misterioase locuri de pe Pământ

Natura ne uimeşte de fiecare dată prin frumuseţe sau prin evenimente care par aproape ireale. Totuşi, exită multe locuri superbe învăluite în mister.

 Natura ne uimeşte de fiecare dată prin frumuseţe sau prin evenimente care par aproape ireale. Totuşi, exită multe locuri superbe învăluite în mister.

Râul Tinto - Spania

Acest râu izvorăşte din Munţii Sierra Morena din Andaluzia, Spania şi se varsă în sud-vestul ţării în golful Cadiz. Interesantă este descoperirea celro de la NASA care au observant că râul poate semăna foarte mult cu apele subterane de pe Marte, având aproximativ același PH.

Gheizerul Fly Gerlach, Nevada - SUA

Gheizerul din Nevada este un loc special care are un "comportament ciudat". Asta îi fascinează pe oamenii de știință. Față de orice alt gheizer din zonă, aceasta este singurul care este în permanentă exapansiune.

Ochiul Saharei

Acest loc a fost descoperit prima data de cosmonauți. Inițial s-a crezut că zona s-a format în urma impactului cu un meteorit, mai ales din cauza dimensiunilor sale, peste 50 km în diametru, dar ulterior, după cercetări amănunțite, s-a descoperit că locul s-a format în urma unui fenomen natural, și anume de ridicare muntoasă în dom afectat de eroziunea eoliana.

Valul de piatră - Colorado – SUA

Desprins parcă din filmele SF, peisajul din platoul Colorado este foarte spectaculos. Din cauza vântului rocile au fost modelate având aspectul unor valuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cele mai misterioase locuri de pe Pământ