Antena Meniu Search
x

Cetatea Sighişoarei a fost luată cu asalt de petrecăreţi, cu ocazia unui festival unic

Cetatea de la Sighişoara a fost luată cu asalt. Nu de luptători, ci de petrecăreţi. Cavaleri şi domniţe, scutieri şi războinici, alături de menestreli de toate vârstele au invadat micile străduţe pline de farmec, pe acorduri de muzică medievală.

de Redactia Observator

la 27.07.2019, 15:11

Vezi și

Cetatea de la Sighişoara a fost luată cu asalt. Nu de luptători, ci de petrecăreţi. Cavaleri şi domniţe, scutieri şi războinici, alături de menestreli de toate vârstele au invadat micile străduţe pline de farmec, pe acorduri de muzică medievală. Cu toţii şi-au dat întâlnire la un festival unic, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de spectatori care vor să retrăiască vremurile de demult.

Personaje îmbrăcate în costume asemenea celor de acum sute de ani şi-au făcut apariţia printre zidurile cetăţii. Cu rochii strânse pe talie, la braţul cavalerilor puternici, domniţele elegante de la cetate au furat toate privirile. 

De pe străzile cetăţii, spectacolul s-a mutat în arenă, unde, bine antrenaţi, bărbaţii au arătat că moştenesc talentul războinicilor de altădată. Nu au purtat armuri din fier, dar au dovedit că în luptă contează curajul şi îndemânarea.

Festivalul medieval a ajuns la a 26-a ediţie. Zilele acestea, 250 de artişti talentaţi din România, Ungaria, Ucraina şi Italia au venit la Sighişoara. Peste 20.000 de spectatori sunt aşteptaţi la eveniment, mai ales că intrarea este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cetatea Sighişoarei a fost luată cu asalt de petrecăreţi, cu ocazia unui festival unic